Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / Posodobljen električni Golf s “kar” 200 kilometri dosega!
vw-e-golf (1)

Posodobljen električni Golf s “kar” 200 kilometri dosega!


50 odstotno izboljšanje baterije naj bi prineslo občutno boljši doseg. Je temu res tako?

Posodobljeni Volkswagen e-Golf je prejel novo, večjo baterijo, ki sedaj premore 35,8 kWh, še vedno pa se ne more ravno pohvaliti s počasnim polnilnim priključkom zmogljivosti 3,6 kW. Avtomobil naj bi imel tako za 48 odstotkov izboljšano kapaciteto, ki bi v realnem svetu lahko predstavljala domet do okrog 200 kilometrov.

To je več, kot bi pričakovali, s tem pa je dal VW svojim bodočim kupcem razlog več, da se odločijo prav za njihovega e-Golfa, ki je resnično napredoval, če ga primerjamo s predhodnikom, ki je po uradnih podatkih dosegel le okrog 130 kilometrov. V realnem svetu pa se ta doseg lahko še občutno zmanjša.

vw-e-golf (4)

Na srečo na novinca ne bo potrebno dolgo čakati, saj naj bi le-ta v prenovljeni izvedenki na trg prišel že letošnjo jesen. Večja kapaciteta baterije bo na voljo po zaslugi izboljšanih li-ion celic, ki so namesto prej 25 Ah sedaj 37 Ah. Kot že omenjeno pa bo kljub večji bateriji e-Golf še vedno uporabljal le 3,6 kWh polnilnik.

Če bo podaljšan doseg zadoščal za dnevne opravke, zaenkrat ostaja še odprto vprašanje, na prvi pogled pa deluje kot posodobitve vredna nadgradnja.

Že dovolj zaupate električno gnanim vozilom ali se “staromodno” držite fosilnih goriv?

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG