Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Porsche / Porsche zdaj tudi uradno odprl novo tovarno V8 motorjev
Porsche_Tovarna_V8 (6)

Porsche zdaj tudi uradno odprl novo tovarno V8 motorjev


V Nemškem mestu Zuffenhausen bo od zdaj naprej še bolj glasno, v zahvalo proizvodnji liniji novih Porschejevih V8 motorjev.

V le dveh letih so Nemci uspeli zgraditi tovarno, ki zdaj zaposluje 400 delavcev, ki bodo s pomočjo najnaprednejše tehnologije izdelovali vse tja do 200 novih motorjev dnevno. Več kot 80 milijonov evrov je bilo potrebnih za izgradnjo tega 10.000 kvadratnih metrov velikega objekta, ki leži v bližini šestega največjega Nemškega mesta, Stuttgart. V intervjuju je Porschejev glavni direktor Oliver Blume pojasnil, da je Porsche simbol visoko-zmogljivostnih športnih avtomobilov in bo s tovarno novih motorjev zagotovil kupce, stranke, ki bodo zavarovali zaposlene njihovih delovnih mest.

Porsche_Tovarna_V8 (4)

Kot se spodobi za nemško disciplino, bo tudi urnik zelo strikten. Vsake 3 minute in pol bo v tovarni svoj začetek uvidel nov motor. Izdelava posameznega motorja bo trajala 6 ur in 20 minut in bo obsegala 432 metrov produkcijske linije. Novi V8 motorji bodo trenutno vstavljeni le v novo, drugo generacijo Porscheja Panamere, vendar pa Porsche že aktivno načrtuje povečanje uporabe teh motorjev. V prihodnje bodo s temi motorji opremljeni tudi nekateri Lamborghiniji, Audiji in Bentleyi.

Porsche_Tovarna_V8 (1)

Tovarno poganja fotovoltaični sistem (elektriko proizvajajo sončne celice), ki proizvede 242.500 kWh na leto, kar bo z elektriko oskrbovalo najnaprednejšo mehanizacijo. Med novostmi, lahko v tovarni najdemo tudi več sto električnih “pick-up” poltovornjakov za interno uporabo, ki jih poganjajo baterije in litij titanat, kar omogoči premikanje po posebnih magnetnih tleh.

Porsche_Tovarna_V8 (2)

V prihodnjih letih bo Porsche vložil več kot milijardo evrov v nove projekte, kar 700 milijonov bo namenjenih prav v to tovarno v Zuffenhausnu. Med najpomembnejšimi načrti je trenutno izdelava električnega koncepta Mission E, ki bo kot samostojen projekt omogočil več kot 1.000 delovnih mest.

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG