Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Porsche / Porsche na zanimiv način razkril zverino 911 GT2 RS
AVTOBLOG-PorscheGT2RS (1)

Porsche na zanimiv način razkril zverino 911 GT2 RS


Prihajajoči Porsche 911 GT2 RS je bil pred uradno predstavitvijo razkrit na odru ‘Electronic Entertainment Expo’ ob predstavitvi Forza Motorsport 7 dirkaške igre.

Avtomobil je zasedel glavni oder ob predstavitvi nove dirkaške igre Forza Motorsport 7, ki je ena najpomembnejših za Microsoftovo konzolo Xbox One X

Porsche je tako ubral zelo zanimiv pristop z razkritjem svoje najmočnejše različice 911 GT2 RS na predstavitvi nove igre, to pa je storil zato, ker bo ravno ta avtomobil prikazan na naslovni sliki Forze Motorsport 7.

AVTOBLOG-PorscheGT2RS (2)

O avtu žal niso hoteli razkriti nobenih konkretnih tehničnih podatkov, te bodo namreč razkriti ob uradni predstavitvi, je pa Dan Greenwalt vseeno izdal, da bo imel GT2 RS najmočnejši motor v modelu 911 v vsej zgodovini znamke. Glede na poročanje EvoMagazine, bo imel GT2 RS enak 3.8 litrski, twin-turbo šestvaljni bokserski motor, kakršnega že uporablja model Turbo S, vendar bo z večjimi turbinami, izpuhom iz titana, boljšim intercoolerjem in ostalimi dodelavami proizvedel več kot 650 konjskih moči in 750 Nm navora.

AVTOBLOG-PorscheGT2RS (3)

Pogon bo speljan preko Porschejevega sedem stopenjskega PDK menjalnika le na zadnji kolesni par, z elektronsko krmiljeno zaporo diferenciala. Avtomobil bi moral opraviti s pospeškom do ‘stotice’ v manj kot treh sekundah in do ‘dvestotice’ v manj kot devetih sekundah. Ostale dodelave vključujejo dirkaško vzmetenje, štirikolesno krmiljenje, okna iz ‘Gorilla Glass stekla in 20 palčna platišča spredaj ter 21 palčna platišča zadaj.

Datum uradne predstavitve Porscheja 911 GT2 RS še ni znan, tako kot še ni znan začetek prodaje, ki pa bo verjetno stekla prihodnje leto.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG