Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Porsche / Porsche potrebuje tehnološko prelomnico za naslednika 918
AVTOBLOG-918-naslednik (1)

Porsche potrebuje tehnološko prelomnico za naslednika 918


Porsche pravi, da ne bo izdelal naslednika 918 Spyder, dokler ne bo tehnologija dosegla nove prelomnice, ki bo sploh omogočala izdelavo avtomobila, ki bo v vseh pogledih boljši od 918.

Porschejev vodja razvoja Michael Steiner, je na frankfurtskem avtomobilskem salonu, v pogovoru za Autocar dejal, da trenutno še ne obstaja tehnologija, ki bi omogočala izdelavo zamenjave njihovega zastavonoše. “Bodoči superšportniki bodo odvisni predvsem od tehnologije. Če bi ga naredili sedaj, bi bil zagotovo hibrid, kar pa smo že naredili pri modelu 918,” je dejal.

AVTOBLOG-918-naslednik (2)

Steiner je nakazal, da bo bodoč Porschejev hiperavtomobil, po vsej verjetnosti električen, obenem pa je izpostavil večje slabosti električnega pogona, ki trenutno znamki še vedno onemogočajo  izdelavo takega avtomobila. Največji problem je zagotovo življenjska doba baterije, ki bi bila v visoko zmogljivem električnem avtomobilu zaradi zelo velike hitrosti praznjenja, zagotovo zelo kratka, obenem pa so tudi same baterije trenutno še zelo težke, kar ne pripomore ravno k dobrim časom na dirkališču.

Porsche je potreboval kar 9 let za zamenjavo legendarnega modela Carrera GT z modelom 918 spyder, Steiner pa verjame, da bi bil lahko časovni razpon med 918 in njegovim naslednikom, še večji od teh devetih let. Si sploh lahko predstavljate še mnogo boljši in hitrejši avtomobil, kot je Porsche 918 Spyder?

 

Vir: Autocar
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG