Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Porsche / Porsche Panamera se najbolje prodaja s hibridnim pogonom!
Panamera Turbo S E-Hybrid

Porsche Panamera se najbolje prodaja s hibridnim pogonom!


Entuziasti se bodo verjetno zgražali nad tem, a elektrika vseeno osvaja svet.

Porschejevi privrženci zagotovo ne marajo ideje o hibridnem modelu 911, vendar z gotovostjo vemo, da je avtomobil že v razvoju, na trg pa naj bi prišel do leta 2023. Če smo povsem iskreni, bi se to lahko zgodilo še prej, saj smo zasledili zanimivo informacijo o prodaji znamke Porsche za letošnje iztekajoče se leto. Volkswagen AG je namreč izdal, da se kar 60 odstotkov kupcev nove generacije Porsche Panamere, odloča za hibridne različice.

Povečano povpraševanje po najnovejši hibridni panameri je presenetilo celo Porsche, saj so sprva predpostavljali, da se bo za hibridne različice odločilo med 10 in 15 odstotki vseh kupcev, v realnosti pa je ta številka kar štirikrat večja. Nekaj zanimanja lahko opravičimo tudi z davčnimi olajšavami, ki so na voljo predvsem v Evropi. V državah z večjimi razlikami med obdavčitvijo hibridnih in običajnih bencinskih vozil, kot sta naprimer Belgija in Francija, je ta delež še večji. V Belgiji je delež prodanih hibridnih različic Porsche Panamera celo 90 odstoten. V domači državi znamke Porsche, Nemčiji je ta odstotek mnogo manjši, saj se je tam za hibridne različice odločilo le 25 odstotkov kupcev.

Uspeh hibridne panamere pripisujemo trem stvarem. Prvič je nova generacija Porsche Panamere mnogo lepša od predhodnice. Drugič, obstaja tudi ugodnejša hibridna različica, ki lahko le na elektriko prevozi tudi do 50 kilometrov in še zadnjič, tudi najmočnejša in najhitrejša različica tega modela je hibrid, ki ponuja kar 680 konjskih moči. Zato lahko kupci prvič kupijo hibridno panamero ne le zaradi manjše porabe, temveč tudi zaradi zmogljivosti. Te novice prihajajo ob zelo dobrem času za Porsche, saj nameravajo v kratkem razkriti popolnoma električni avtomobil Mission E, obenem pa bolje, da pohitijo z razvojem hibridne različice 911, saj se bo zagotovo prodajala kot vroče žemljice.

AVTOBLOG-panamera-vs-RS7 (14)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG