Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Porsche / Porsche Cayenne Turbo za le 6,500 dolarjev?
AVTOBLOG-porsche-cayenne-turbo-v8 (3)

Porsche Cayenne Turbo za le 6,500 dolarjev?


Prestižni in zmogljiv športni terenec, ki do stotice pospeši v dobrih petih sekundah ter očara z zvokom osemvaljnika za le 6,500 dolarjev? Še zame enega!

V kolikor iščete starejšega  prestižnega terenca, se nakup 13 let starega Porscha Cayenne Turbo pod povprečno ceno na rabljenem trgu ne sliši preveč dobro. V večini primerov je vzdrževanje takšnih vozil precej drago, pa tudi po zanesljivosti ne slovijo.

AVTOBLOG-porsche-cayenne-turbo-v8 (4)

Tyler Hoover pa lahko svojo izkušnjo z nakupom Porsche Cayenna opiše ravno nasprotno.Hoover se namreč ukvarja s preprodajo rabljenih vozil, dražbo tega terenca pa je opazil na spletu. Omenjeni primerek se od drugih loči po tem, da je zahteval le nekaj manjših popravil. Njegov prijatelj je odkril tudi to, da je po vsej verjetnosti drug ponudnik namenona izklopil vžigalne tuljave, da je motor neenakomerno tekel, kar bi marsikoga odvrnilo od nakupa.

AVTOBLOG-porsche-cayenne-turbo-v8 (2)

Tyler Hoover se je posvetil tudi puščanju olja in zamenjavi senzorja za višino podvozja(vgrajeno ima namreč zračno vzmetenje), ki ga je stal le 90 dolarjev. Zdi se skoraj neverjetno, da je za tak primerek zmogljivega športnega terenca, ki do stotice pospeši v dobrih petih sekundah odštel le nekaj več kot 6,500 dolarjev.

Porsche Cayenne Turbo ima vgrajen 4,5-litrski V8 agregat, ki razvije 331 kilovatov, leta 2006 pa je na trg prišla tudi različica Turbo S, ki je razvila 383 kilovatov.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG