Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Porsche / Porsche 911 Targa 4 GTS, ki izgleda kot Targa GT3 RS
AVTOBLOG-porsche-911Targa-gts-tunning (9)

Porsche 911 Targa 4 GTS, ki izgleda kot Targa GT3 RS


Nemški predelovalec avtomobilov McChip se je lotil predelave Porsche 911.2 Targa 4 GTS, ki po njihovem posegu izgleda kot Targa različica športnika GT3 RS, ki ima obenem še več moči kot slednji.

Lahko bi rekli, da Porsche 991.2 Targa 4 GTS združuje elemente vseh ostalih različic, saj po eni strani delno omogoča ‘brezstrešno’ križarjenje kabrioleta in po drugi strani, zmogljivost ter vodljivost, ki bi jo pričakovali od avtomobila s to značko. Še vedno pa se najdejo ljudje, ki si vedno želijo nekaj več, tukaj pa pridejo v poštev ideje tunerja McChip. Po tem, ko so avtomobilu z originalnimi deli zamenjali oba odbijača, boke in stranske pragove trdijo, da ima ta športnik videz modela 991.1 GT3 RS, ki ga še dodatno poudarijo 20 palčna platišča, obuta v pnevmatike dimenzij 265/35 spredaj in 325/30 zadaj.

Tudi v notranjosti najdemo nekaj dodelav, ki za razliko od zunanjosti, niso tako obširne, pa vendar bodo ljubitelji znamke Porsche še vedno cenili klasični vzorec na tkanini. Seveda pa so se pri McChip posvetili tudi stvarem, ki zares štejejo. Za začetek so dodelali motor, ki sedaj proizvaja 575 konjskih moči in 675 Nm navora, kar je 75 konjskih moči več od modela 911 GT3 RS, katerega hoče posnemati. To so dosegli z optimizacijo motorne elektronike, zamenjavo turbinskih polnilnikov in vgradnjo novega Capristo izpušnega sistema, katerega zaključki ravno tako posnemajo tiste iz modela GT3 RS.

AVTOBLOG-porsche-911Targa-gts-tunning (16)

Za dodatno kontrolo in lažje krotenje vse te moči, so vgradili še po višini nastavljivo KW vzmetenje in originalne keramične zavore, zaradi česar se že sprašujemo, ali je mogoče ta avtomobil zaradi prednosti vožnje brez strehe, izjemnega videza Targe ter večje moči, celo boljši od modela, ki ga posnema? Zagotovo je eden najlepših modernih predelav te znamke, kar dokazuje, da pri McChip res vedo kaj počnejo, nas pa moti le številka 4 v imenu.

AVTOBLOG-porsche-911Targa-gts-tunning (6)

Vir: McChip
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG