Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Popolnoma nova A5 in S5 kabriolet prihajata v Detroit
Audi A5 Cabriolet

Popolnoma nova A5 in S5 kabriolet prihajata v Detroit


Po predstavitvi novega Audi A5 in S4, je prišel čas da Audi predstavi tudi celotno novo serijo A5 družine. Tu sta posledično torej popolnoma nova Audi A5 in S5 Kabriolet, ki bosta doživela svoj debi na Severno Ameriškem Mednarodnem Avto Salonu (NAIAS), z novimi motorji, obliko in nekaterimi spremembami notranjosti.

Za celostno predstavitev družine vozil A5, je Audi pripravil prihod popolnoma novih vozil Audi A5 in S5 kabriolet na NAIAS salonu vozil v Detroitu. Medtem ko obe vozili ponujata neprimerljivo zmogljivost, je Audi S5 kabriolet jasno bolj zmogljiva izbira in idealno vozilo za lastnike, ki radi mešajo zvok motorja, izjemno vozno dinamiko, impresivno hitrost med zavijanjem in brez-strešno vožnjo vse v enem vozilu.

Oba, tako Audi A5 kot tudi S5 kabriolet sta na voljo z popolnoma samodejno mehko streho, ki se odpre v 15 sekundah in zapre v 18 sekundah pri hitrostih do 50km/h. Tako sta to popolna kombinacija čudovitega oblikovanja, odlične vožnje in dinamične zmogljivosti.

Audi A5 Cabriolet

Notranjost Audi A5 in S5

Audi A5 in S5 nudita popolno brez-strešno vozno izkušnjo vozniku. Opremljena sta z popolnoma elektronskim mehanizmom zapiranja in odpiranja strehe, ki ga voznik s pritiskom na en gumb aktivira. Streha se odpira 15 sekund pri hitrostih do 50km/h. Medtem ko nekateri proizvajalci avtomobilov še vedno svoje kabriolete opremljajo z trdo zložljivo streho, je Audijeva mehka streha oblikovana tako, da poudari obliko vozila in nudi izjemno zvočno izolacijo. Ko je streha zložena, se prepogne na tri sloje in se skrije v prtljažni prostor. Zavzame najmanj možnega prostora in tako vozilo še vedno nudi več kot dovolj prostora za prtljago.

Oba primerka sta v zahvalo pametni mešanici materialov in lahkoti izdelavi, kar 40 odstotkov bolj čvrsta in kljub temu lažja kot njuna predhodnika. Še posebej Audi A5 je kar 40 kilogramov lažji, medtem ko je S5 kar 80 kilogramov lažji od predhodnika. Za nekatere to ni tako pomembna informacija vendar pa v resnici omogočita vozilu boljšo vozno dinamiko, zmogljivost in manjšo porabo (še posebej v kombinaciji z varčnimi motorji).

Oba vozila sta tudi daljša in širša in posledično nudita 26 milimetrov več ramenskega prostora pri sovozniku in 30 milimetrov več kolenskega prostora pri zadnjih potnikih. Združite manjšo težo z več prostora in dobite zelo zanimivo pozitivno lastnost novih vozil. Celotna notranjost izgleda zelo znana, kot tudi mora biti. Kvalitetna, natančna in uporabna, vendar ni opaziti veliko čustev na armaturni plošči.

Audi S5 Cabriolet

Motorji v A5 in S5

Audi A5 Kabriolet je na voljo z 2-litrskim 4-cilindrskim motorjem, ki proizvede 252 konjskih moči in 370Nm navora. Motor je povezan z sedem-stopenjskim S-tronic avtomatskim menjalnikom z dvojno sklopko. Vozilo pospeši do 100km/h v 6 sekundah, kar je 0.6 sekunde boljše kot predhodna generacija.

Za Audijevega S5 kabrioleta, proizvede prenovljen 3-litrski TFSI V6 motor impresivnih 354 konjskih moči in 500Nm navora. Prav tako kot A5 je na voljo z popolnoma novim menjalnikom z dvojno sklopko, vendar za razliko od A5, S5 nudi osem-stopenjski Tiptronic avtomatski menjalnik, ki je odlično povezan z mogočnim 3-litrskim turbo motorjem. V zahvalo tej kombinaciji, S5 kabriolet pospeši do 100km/h v le 4.8 sekunde, kar je pol sekunde hitreje kot njegov predhodnik.

Oba, tako Audi A5 kot S5 sta na voljo z Quattro štirikolesnim pogonom. To nudi izboljšano dinamiko preko samo-zaklepajočega diferenciala z razmerjem 40:60 spredaj in zadaj, ter selektivnim nadzorom navora.

Preoblikovano pet-točkovno vzmetenje z lahko izdelavo nudi odlično natančnost krmiljenja in še boljšo zmogljivost preko prilagojenega volanskega mehanizma direktno na sredini prenosa na kolesa. Izboljšave vzmetenja so se prav tako izboljšale preko širše drže in daljše medosne razdalje. Na S5 modelih je na voljo tudi dinamično krmiljenje, ki se prilagaja glede na hitrost vozila in načina vožnje.

Audi A5 Cabriolet

Zaključna misel

Oba, tako audi A5 kot tudi S5 kabriolet nudita nekatere znane oblikovne malenkosti v notranjosti kot tudi zunanjosti v kombinaciji z privlačnimi motorji in zmogljivostnimi številkami. Mnogi so občudovali oba primerka vozil prejšnje generacije, medtem ko se nam zdi da je oblikovni jezik popolnoam novega Audi A4 in A5 modela ni ravno kvantični skok v prihodnost, temveč nudi skoraj umirjen evolucijski korak naprej, ki bo navduševal veliko lastnikov.

Vozili več kot očitno izgledata odlično, nudita zanimivo zmogljivost in oblikovne lastnosti, vendar bodo ponudbe podjetij BMW, Audi, Lexus in tudi Volvo, naredile prodajo A5 in S5 kabrioleta toliko težje.

Dodali smo celotno galerijo slik Audi A5 kabriolet in S5 kabriolet spodaj, vse v visoki-ločljivosti spodaj.

Vir: Audi AG
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG