Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / Policisti kupili floto električnih vozil, a nimajo polnilnic
Albanija_Policija (1)

Policisti kupili floto električnih vozil, a nimajo polnilnic


Albanska policija je opravila nakup popolnoma električnih vozil za zmanjšanje stroškov uporabe policijskih vozil. Edina težava je, da v Albaniji ni niti ene same polnilne postaje, razen tiste na policijski postaji.

Iz Albanije prihaja novica, da je tamkajšnja Policija opravila nakup manjše flote novih električnih policijskih vozil. Gre za vozila znamke Volkswagen E-Golf, ki so popolnoma električni. Z zmogljivostjo 115 konjskih moči in končno hitrostjo 140km/h, se bodo zoperstavili tamkajšnjim nepridipravom. Tako bo Albanija postala ena izmed petih držav, ki uporabljajo električna vozila v Policiji.

Albanija_Policija (2)

Albanski notranji minister Saimir Tahiri je ponosno poudaril, da “vozila ne bodo porabila niti ene kapljice goriva”. Zgodba pa se rahlo zaplete ob informaciji, da v Albaniji nimajo postavljenih električnih polnilnic. To pomeni da se bodo policisti morali vračati na policijsko postajo, kjer imajo polnilnice, ter nato ponovno na teren, saj vozilo nudi med 130 in 190 kilometri dosega z enim polnjenjem.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG