Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Peugeot / Peugeot načrtuje še zmogljivejšo različico modela 308 GTI
AVTOBLOG-Peugeot-Plotting-More-Powerful-308-GTI-1 (1)

Peugeot načrtuje še zmogljivejšo različico modela 308 GTI


Peugeot Sport je najavil zmogljivešo različico modela 308 GTI, ki bo tekmoval s popularnim Volkswagen Golfom v R preobleki.

Med intervjujem za medij Australia’s Motoring, je Patrice Delannoy, predstavnica Peugeot Sport oddelka povedala, da lahko 1,6-litrski  266 ”konjski” agregat, vgrajen v 308 GTI, zmore še precej več moči kot v slednjem in razmišljajo o ponudbi takšne še zmogljivejše izvedenke Peugeota 308 GTI.

AVTOBLOG-Peugeot-Plotting-More-Powerful-308-GTI-1 (5)

Pohvalili so se s tem, da je testni primerek že končan in dokaj temeljito stestiran. Pri Peugeotu so iz 1,6-litrskega agregata iztisnili kar zajetnih 308 ”konjev”, kar ga postavi v precej eksotično družbo kot so Honda Civic Type R, prihajajoči  Megane RS in ostali štirikolesno gnani konkurenti, med katerimi seveda najbolj ciljajo na Golfa z R oznako.

308 GTI z zmogljivejšim motorjem bi po vsej ohranil enako podvozje in zavorni sistem trenutnega, mogoče bo potrebnih le nekaj minimalnih sprememb.

AVTOBLOG-Peugeot-Plotting-More-Powerful-308-GTI-1 (4)

”Problematični niso ”konji”, temveč navor. Motor v testnem primerku razvije 400 nevtonmetrov navora, kar je sicer ogromno, a jih pogonski sklop lahko brez težav obvladuje”, trdi Delannoy.

308 GTI je trenutno na voljo le s šest-stopenjskim ročnim menjalnikom, a Peugeot razmišlja o možnosti uporabe koncernskega EAT8 samodejnega menjalnika, ki bi lahko sodeloval z Torsen diferencialom.

Dellanoy pa zaenkrat še ni povedala, ali bo testni primerek dejansko ugledal serijsko proizvodnjo.

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG