Prikaži kategorije
Domov / Znamke / BMW / Pet najboljših kombilimuzin in ena, kateri se raje izognite!
2016 BMW M135i

Pet najboljših kombilimuzin in ena, kateri se raje izognite!


Najboljše kombilimuzine združujejo najodličnejše značilnosti zmogljivih avtomobilov na majhnem, praktičnem podvozju in dokazujejo, da najboljše stvari resnično prihajajo v malih paketih.

Začetek kompaktnih športnih kombilimuzin sega 40 let v preteklost, ko je bil uradno predstavljen prvi Golf različice GTI. Kljub temu, da je Volkswagen zelo močan proizvajalec današnjega časa, pa je njegova konkurenca vedno močnejša. Spletna stran Independent.co.uk je zato izbrala 5 najboljših in najslabših iz kategorije malih športnih kombilimuzin. Vsi tekmeci združujejo iste lastnosti: občudovanja vredno vodljivost skozi zavoje, dovolj kompaktno, a še vedno udobno podvozje, nadpovprečno dober motor in družinam prijazno uporabnost. Kateri modeli so si torej prislužili laskavi naziv v kategoriji najboljših 5 med kombilimuzinami in kateri je absolutni poraženec?

Ford Fiesta ST

top-5-hatchback-fiesta-st

Ta, že skoraj legendarni privlačni malček, vsebuje bistveno “sestavino” standardne Fieste – odlično vodljivost. Bolj natančno in odzivno krmiljenje ter prilagojeno podvozje pa naredita različico ST še boljšo. Opremljena je z 1,6-litrskim bencinskim motorjem EcoBoost, ki jo od 0 do 100 km/h požene v 6,9 sekunde ter razvije moč 182 KM in 240 Nm navora. Največja hitrost je 220 km/h. Vse navedeno jo uvršča v sam vrh najboljših in najzabavnejših malih športnikov.

BMW M135i

2016 BMW M135i

Oznaka M na zadku vozila kljub njegovi ne povsem celostni pripadnosti športnemu oddelku M vsekakor ima svoj smisel. Pravzaprav si značko resnično zasluži; odlična šasija in odziven motor s svojim sodelovanjem omogočata edinstveno izkušnjo v vožnji, avtomobil pa ostaja udoben in vsakdanje uporaben tudi v normalni, umirjeni vožnji. Poganja ga 3,0-litrski šestvaljnik s 326 konjskimi močmi in 450 Nm navora, kar mu omogoča pospešek do stotice v 4,9 sekunde in elektronsko omejeno najvišjo hitrost 250 km/h.

Volkswagen Golf GTI

top-5-hatchback-golf-gti

Tukaj je, original in začetnik športnih kombilimuzin, kot jih poznamo danes in še vedno v samem svetovnem vrhu. S svojim suverenim turbo 2,0-litrskim motorjem, ki razvije 220 KM, perfektnim krmiljenjem in vzmetenjem je Golf GTI bolj primeren za vsakodnevno uporabo kot Renault Megane R.S. in se ponaša z veliko bolj urejeno ter elegantno notranjostjo kot Fiesta ST. Klasični Volkswagen si torej še vedno zasluži visoko mesto na lestvici.

Seat Leon Cupra

2014 Seat Leon Cupra 280

Cena, opremljenost z zunanjimi elementi in moč so aduti, s katerimi se lahko pohvali bratranec legendarnega Golfa GTI, kljub temu, da kvaliteta izdelave ni na tako visokem nivoju kot pri slednjem. Leon je na voljo v dveh različicah glede na izhodno moč motorja; 2,0-litrski turbobencinski motor lahko razvije 265 ali 290 konjskih moči, s katerimi stotico v vsakem primeru doseže v največ 6 sekundah.

Suzuki Swift Sport

http://www.autogaleria.hu -

Dobra opremljenost, ki vključuje xenon žaromete, prostoročno odklepanje vozila, tempomat in klimatsko napravo, dopolnjuje staro šolo gradnje Suzukijevega Swifta Sport, ki je opremljen z natančnim ročnim 6-stopenjskim menjalnikom in 1,6-litrskim motorjem, ki deluje brez pomoči turbo puhal. Impresivno krmiljenje in oprijem pa skrbita za dobro vozniško izkušnjo. Vsekakor dober nakup za slabih 16.000 €.

Nissan Juke Nismo 4WD CVT

top-5-hatchback-juke-nismo

V kategorijo najslabših je “padel” Nissanov križanec, za katerega mnogo ljudi ne najde besed. Nekaterim je všeč in ga naravnost obožujejo, drugi ga na cesti ne morejo videti. Po napotkih spletne strani Independent.co.uk se mu raje na daleč izognite. Počasnejši, težji, stilsko nadvse poseben in občutno dražji od normalno, dvokolesno gnanega Juka in niti približno toliko zabaven… štirikolesno gnani Nismo pač nima pravega smisla. Če se odločate za nakup vozila, raje izberite 1,6-litrskega, dvokolesno gnanega ter opremljenega z ročnim menjalnikom; je namreč hitrejši v šprintu 0-100 km/h in okrog 3500 € cenejši.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG