Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Citroen / Pariz: Citroen predstavlja novi C3 ter hibridno limuzino
Citroen_Paris_Show (18)

Pariz: Citroen predstavlja novi C3 ter hibridno limuzino


Na domačih francoskih tleh je Citroen predstavil 3 nove primerke vozil. Razstavljeni so mestni malček C3, kot tudi preoblikovana izvedba C4 Cactusa ter športna izvedba C3 WRC dirkalnika. Prvič pa smo spoznali CXPERIENCE, ki bo prva Citroenova limuzina kot plug-in hibrid.

Citroen C3

To je nova generacija malega mestnega malčka z oznako Citroen C3. Je konkurent Renault Cliu in Ford Fiesti, kot tudi pomembno vozilo za francoskega proizvajalca odkar se je podznamka DS odcepila od sodelovanja. Z novo obliko so potrdili da Citroen še vedno zna izdelovati kvalitetne in čudovite primerke vozil, saj novi C3 prav prepričljivo žari samozavest. Ima klasično obliko mestnega vozila z ovalnim zadkom, rahlo vbočeno streho na prtljažnem delu, kot tudi malce agresiven a visok sprednji del.

Citroen_Paris_Show (20)

Ima tudi ključne podobnosti kot jih opazimo pri večjem bratcu C4 Cactus, kot so LED sprednje luči, široka reža hladilnika in očitne stranske zunanje zračne blazine. Na voljo je v kar devetih zunanjih barvnih odtenkih in tremi kontrastnimi sencami na strehi, obrobah meglenk , stranskih ogledal in zračnih blazin. Notranjost je precej enostavna, primerljiva z notranjostjo C4 Cactusa in ima ne preveliko gumbov, z večino opravljivih funkcij preko sedem-palčnega zaslona na dotik. Nudi povezavo s telefonom preko Apple CarPlay in MirrorLink sistema, prihaja pa tudi Android Auto.

Citroen_Paris_Show (17)

Najbolj pomembna nova tehnologija je imenovana ConnectedCam. Gre za kamero, vstavljeno v notranje vzvratno ogledalo ki konstantno snema dogajanje pred avtomobilom. V primeru nesreče shrani posnetek dogajanja 30 sekund pred nesrečo in 60 sekund po nesreči. Tako lahko varno preverite dogajanje in razloge zakaj je prišlo do nesreče. Vozilo je osnovano na enaki PF1 platformi in nudi 300 litrov prtljažnega prostora. Na voljo so trije bencinski 1.2-litrski motorji, ter dva 1.6-litrska dizelska motorja. Start-stop sistem bo na voljo skozi celotno serijo vozil, menjanje prestav pa bo omogočil 6-stopenjski ročni menjalnik.

Citroen C3 WRC

Citroen_Paris_Show (3)

Poleg novega mestnega malčka C3 pa smo bili deležni pogleda na reli izvedbo C3 z oznako WRC. Trenutno gre za konceptno vozilo, ki bo bolj podrobno predstavljeno na začeku Monte Carlo Rally v januarju. Poganja ga 1.6-litrski turbo motor, ki proizvede 375 konjskih moči s pogonom na vsa štiri kolesa, preko pametnega elektronskega diferenciala, dovoljenega za 2017 reli sezono. Z novim vozilom bodo obudili uspehe, ki so jih želi v preteklem desetletju.

Citroen CXPERIENCE koncept

Citroen_Paris_Show (11)

Zelo hitro lahko opazimo da je nov C-Xperience koncept širši, kot pa je visok. Gre za pet-vratno družinsko limuzino, opremljeno z plug-in hibridnim pogonom. Gre za 80kW električni motor, ki poganja zadnji dve kolesi, ter bencinski motor, ki poganja sprednji dve kolesi z močjo med 150 in 200 konjskimi močmi. Avtomatski menjalnik poskrbi za udobno, brezskrbno prestavljanje in je sredinsko postavljen, med obema motorjema. Citroenovi predstavniki pravijo da ne gre za predogled nobenega izmed novih modelov C5 ali C6, temveč za popolnoma samosvoje vozilo.

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG