Prikaži kategorije
Domov / Dogodki / Otvoritev sezone “starih in rjastih” na Viču!
AVTOBLOG - Rusty_and_old (20)

Otvoritev sezone “starih in rjastih” na Viču!


Pomlad je čas otvoritvenih dogodkov v svetu avtomobilizma in danes so se na poletje pripravili ljubitelji starodobnih in enostavno klasičnih vozil.

Današnje srečanje se je pričelo ob 10. uri dopoldne na velikem parkirišču podjetja Prit, na Viču v Ljubljani. Udeležilo se ga je zavidljivo število avtomobilov, ki so že s svojim zunanjim izgledom privabljali poglede obiskovalcev. Dogodek je organizirala ekipa Old and Rusty, pogoj za sodelovanje pa so bila vozila starejša od leta 1992. Tako je bilo možno opaziti prvo generacijo legendarnega Volkswagen Golfa, kot tudi prvih originalnih vozil Audi Quattro, manjkali niso Volkswagen Beetli, čudoviti Renaulti, ter nekaj zelo redkih BMW vozil. Opel Kadett pa se je ob prihodu glasno najavil.

AVTOBLOG - Rusty_and_old (25)

Današnje srečanje je bilo v smislu spoznavanja, pred večjim dogodkom, ki bo 18. junija letos potekal v Ankaranu na sv.Katarini. To bo drugi “piknik na plaži” organizatorjev ekipe Old and Rusty, kjer se bodo zbrali lasniki ter ljubitelji oldtimerjev kot tudi youngtimerjev, oziroma vozil starejših od leta 1992. Potrjeni so tudi lastniki vozil iz sosednje Italije ter Hrvaške.

Fotograf: Klemen
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


 1. Rok - AMC/Butan says:

  Zdravo!
  Dve stvari sta me krepko zmotili:
  1. Govori se o “prvih renaultih” … vsaj Juvaquattre ali 4CV če že ne kaj krepko predvojnega? Ah, kje pa: zadnja oblika katre (80-ta) in R17 (70-ta)!
  2. Tale “prvi” passat je že 3. generacija tega vozila, vsaj 10 let premlad, da bi mu lahko rekli prvi!

  LP Rok

AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG