Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Opel / Opel Insignia bo prejela nov twin-turbo dizelski agregat
AVTOBLOG-Opel-Insignia-twinturbo (4)

Opel Insignia bo prejela nov twin-turbo dizelski agregat


Nabor pogonskih agregatov pri novi Opel Insigniji se bo še povečal, saj bo kmalu prejela nov 2.0 litrski dizelski agregat z dvema turbinama in 210 konjskimi močmi.

Ravno ta motor, naj bi bil prvi Oplov pogonski agregat, ki bo zadostoval prihajajočim Euro 6.2 standardom. Govora je o 2.0 litrskem dizelskem agregatu, ki bo s pomočjo dveh turbin proizvedel 210 konjskih moči in 480 Nm navora. To moč bo na vsa štiri kolesa prenašal preko osem stopenjskega samodejnega menjalnika, ki bo v tej konfiguraciji zagotavljal 233 kilometrov na uro končne hitrosti in pospešek do 100 kilometrov na uro v 7,9 sekunde. Napredni štirikolesni pogon, naj bi omogočal tudi aktivno razporejanje navora ali s tujko torque vectoring.

AVTOBLOG-Opel-Insignia-twinturbo (2)

Vozniki lahko v primerjavi s predhodnikom pričakujejo manjšo porabo, ki naj bi pri mešanem ciklu znašala okoli 6,9 litra na 100 prevoženih kilometrov, izpusti pa bodo, kot že rečeno zadostovali prihajajočim Euro 6.2 standardom. Tako kot šibkejša različica, bo novi motor uporablja t.i. Selective Catalytic Reduction (SCR) sistem z dodajanjem AdBlue tekočine.

Ravno tako je model opremljen z filtrom trdih delcev, ki je lociran zelo blizu motorja, saj tako vseskozi ostane dovolj vroč, da zanesljivo filtrira trde delce tudi, ko se avtomobil pelje počasi.

AVTOBLOG-Opel-Insignia-twinturbo (5)

Vir: carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG