Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Opel / Opel Ampera-E s še več dometa!
OpelAmpera-e1jpg-1200x800

Opel Ampera-E s še več dometa!


Po predstavitvi Chevroleta Bolt v Las Vegasu prejšnji mesec je Opel oznanil prihod enakega avtomobila v Evropo konec leta 2016, a z drugim imenom.

Kot vemo, imata podjetji Opel in Chevrolet skupnega lastnika, ameriškega megaproizvajalca General Motors. Chevrolete je oznanil proizvodnjo malega električnega mestnega vozila z imenom Chevrolet Bolt, Opel pa je zdaj potrdil, da bo enako vozilo prišlo tudi v Evropo, vendar z drugačnim imenom in sicer Ampera-e.
ope_amp-e_16_02

Pomnimo, da je bil originalen Opel Ampera oziroma Chevrolet Volt prvi električni hibrid, ki se ga lahko priključi v električno vtičnico. Predstavljen je bil leta 2007 in je v proizvodnji od leta 2010 s prodanimi 100.000 primerki.
Opel-Ampera_Flughafen-Frankfurt_LWS2026edcrop-1
Zdaj pa se GM vrača v eletrično proizvodnjo z Ampero-e oziroma Chevy Bolt. Podrobnosti še niso znane, vemo pa, da bo cenovno ugoden in bo zmožen veliko več prevoženih električnih kilometrov. Najzanimivejši del tega vozila je pa nov logotip, ki izgleda skorajda kot naslov novega akcijsko-grozljivega filma.

2018-opel-ampera-e-3

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG