Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Land Rover / Opažen 2018 Range Rover Velar ‘SVR’
AVTOBLOG-RRVelar-SVR (4)

Opažen 2018 Range Rover Velar ‘SVR’


V bližini Nurburgringa v Nemčiji, je bila opažena visokozmogljiva različica Range Rover Velarja.

Neglede na marčevsko razkritje Velarja na ženevskem avtomobilskem salonu, so pri Land Roverju prototip vseeno v celoti zavili v kamuflažno folijo. Nekaj podrobnosti je vseeno vidnih, kot naprimer drugačne odprtine za zajem zraka in novi izpušni sistem. Glede na pričanje fotografa za temi ‘vohunskimi’ fotografijami je bil prototip občutno glasnejši, kot do sedaj opažene različice Velarja, vendar ni ugotovil točno za kakšnen motor gre.

AVTOBLOG-RRVelar-SVr (2)

Če je to zares Velar SVR bo po vsej verjetnosti imel svojo različico znanega 5.0 litrskega V8 motorja. Ta v F-Type SVR-u proizvaja 570 konjskih moči in 700Nm navora, v Range Rover Sport SVRu pa je nastavljen tako, da proizvaja 545 konjskih moči in 680 Nm navora. Tudi v primeru, da bodo ta V8 motor še dodatno omejili, bo to še vedno velik skok iz 3.0 litrskega V6 motorja, ki sedaj s 375 konjskimi močmi sedi na vrhu ‘bencinske’ ponudbe. S tem motorjem Velar pospeši do stotice v 5,7 sekunde, zato lahko v SVR različici pričakujemo, da se bo potrebni čas zmanjšal vsaj za sekundo.

Ker za enkrat še nimamo zanesljivih podatkov o motorju, so to le ugibanja. Možno je namreč tudi, da bodo uporabili le močnejšo različico V6 motorja. Karkoli že bo pod pokrovom motorja, lahko pričakujemo zelo zanimiv avtomobil.

Fotograf: caradvice.com
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG