Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Bugatti / Od 0 do 400 kilometrov na uro in nazaj v manj kot minuti!
Bugatti-chiron-1

Od 0 do 400 kilometrov na uro in nazaj v manj kot minuti!


Ko smo ravno mislili, da nas glede ekstremno močnega in hitrega Bugattija Chirona več nič ne more presenetiti, nas direktor Bugattija – Wolfgang Dürheimer preseneti z novimi številkami.

Ni skrivnost, da bo 1500 konjski Bugatti Chiron neverjetno hiter. Njegov 8 litrski 16 valjnik v obliki dvojnega v, podprt s kar štirimi turbinami naj bi s svojimi 1500 konjskimi močmi poskrbel za pospešek od 0 do 100 kilometrov na uro v manj kot 2,6 sekunde in s tem na novo postavil meje mogočega v cestnem avtomobilu. Skrivnostna je le ena številka – njegova končna hitrost. Merilniki kažejo potencial do 500 kilometrov na uro, vendar je Bugatti avtomobil elektronsko omejil na “borih” 420, brez namena testiranja z odstranjeno blokado vse do drugega leta. Če sklepamo, da je Bugatti Veyron Super Sport dosegel preko 430 kilometrov na uro s 300 konji manj in slabšo aerodinamiko, potem bi se lahko Chironova realna končna hitrost z odstranjeno blokado zagotovo približala številki 500.

Bugatti-Chiron (8)
Dan Prosser, urednik revije EVO magazine, je na Twiterju zapisal neverjetno statistiko, ki naj bi jo med večerjo v pogovoru mimogrede razkril Bugattijev direktor Wolfgang Dürheimer. Če se vam Chironov čas 2,6 sekunde za pospešek do ‘stotice’ ni zdel ravno impresiven Dürheimer pravi, da naj bi bil avtomobil sposoben pospešiti od 0 do 400 kilometrov na uro in nazaj do ničle v manj kot minuti. Čeprav je v nadaljevanju še dejal, da številka še ni bila izmerjena in tako potrjena, lahko glede na neverjetno zalogo moči sklepamo, da je ta čas povsem mogoč saj je uradni pospešek od 0 do 200 kilometrov na uro 6,5 sekunde, do 300 pa potrebuje le 13,6 sekunde.

Samo zadnja 2 časa sta dovolj, da ne potrebujemo nadaljnjega prepričevanja, da bo Bugatti Chiron res brutalno hiter. Če se samo spomnimo, kako je v lanskem letu Chiron hitreje opravil celotni krog LeMansa, kot dirkalniki razviti posebej za dirkanje na stezi, vmes pa dosegel končno hitrost 380 kilometrov na uro nam nekaj pravi, da bo Bugatti znova na novo definiral pojem hyper-avtomobil.

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG