Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Škoda / Octavia vRS 245: Najhitrejša Škoda Octavia vseh časov!
skoda-octavia-hitra-245-vrs-rs (3)

Octavia vRS 245: Najhitrejša Škoda Octavia vseh časov!


Škoda Octavia je v njeni najnovejši inkarnaciji dobila nov agregat, za 15 konj zmogljivejši 2,0 prisilno polnjeni štirivaljnik. Pri Škodi obljubljajo tudi nizko porabo v kombinaciji z odličnimi voznimi lastnostmi.

Pred ženevskim salonom je posodobljena Škoda Octavia prejela nov agregat, ki jo bo v limuzinski izvedenki do stotice ponesel v 6,6 sekundah, karavansko izvedenko pa v 6,7 sekundah. Dosegala bo hitrosti do 250 kilometrov na uro, za hitro prestavljanje pa bo skrbel 6-stopenjski ročni ali pa 7- stopenjski DSG menjalnik. Opremljena bo tudi z elektronsko različico diferenciala, ki v zavojih zavira notranja kolesa za več oprijema.

skoda-octavia-hitra-245-vrs-rs (1)
V primerjavi z standardno različico se razlikuje tudi v tem, da je 14 milimetrov znižana, vozniku pa so na voljo različni vozni profili s čimer se podvozje Octavie prilagodi voznikovim željam. Octavia bo kupcem na voljo tudi z 9,2 palčnim multimedijskim zaslonom, ki omogoča brezžično povezljivost, glasovno vodenje in brezžično polnjenje pametnih telefonov. Na voljo je tudi Škodina aplikacija, s katero bodo sovozniki upravljali z okni in zaklepom vrat.

skoda-octavia-hitra-245-vrs-rs (2)
vRS ima dodatno tudi sistem za krmiljenje prikolice, ki lahko upravlja s prikolico pri vzratni vožnji. Poleg tega je vgrajen tudi sistem za samodejno zaviranje v sili, opozorilo za mrtvi kot in možnost naleta zadaj vozečih vozil z zaščito potnikov, ki v primeru trka zapre vsa okna.
Octavia bo predstavljena na prihajajočem Ženevskem salonu, njena prodaja se bo pa začela kmalu po tem.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG