Prikaži kategorije
Domov / Novice / Občutnejša podražitev goriv za “dobro” jutro!
gas-nozzle

Občutnejša podražitev goriv za “dobro” jutro!


In spet je tu…nova podražitev seveda! Vsi smo jo že nestrpno pričakovali in čakali, za koliko centov se bo tokrat podražilo dizelsko gorivo in za koliko bencin.

Dva tedna sta minila od zadnje podražitve goriv, ki jih še lahko spreminja vlada, in seveda so se poslanci spet odločili za še večji pribitek k že tako dovolj visokim cenam. Najobčutneje se bo podražil dizel, za kar 3,1 centa; tako bo po novem stal 1,130 € na natočen liter.

Draži se seveda tudi 95-oktanski bencin, katerega ceno prav tako določa država. Po novem bo stal 1,238 € na liter, kar je dva centa več kot do sedaj.

Počasno in postopno draženje goriv tako državi na dolgi rok omogoči velik prihodek, stranka pa bo sicer za 50-litrski rezervoar dizelskega goriva odštela le 1,55 € več kot prej, za 50 litrov bencina pa natanko 1 € več kot do sedaj.

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG