Prikaži kategorije
Domov / Novice / Nürburgring ostaja brez omejitev hitrosti!
Avtki_1 (1)

Nürburgring ostaja brez omejitev hitrosti!


Po tragediji, ki se je na tem znamenitem dirkališču zgodila pred letom dni, so oznanili omejitve hitrosti, ki pa so jih zdaj popolnoma zavrgli, kar spet omogoči plin do dna!

28.marec 2015 je bil dan, ko je opazovalec dirke na Nürburgring Nordschleife dirkališču tragično podlegel poškodbam, ki so bile posledice grozovite nesreče, ki jo je povzročilo eno izmed Nissanovih tekmovalnih vozil. Po dirki so se pričeli aktivni sestanki in dogovori o zagotavljanju boljše varnosti gledalcev in navdušencev, ki ob varnostnih ograjah spremljajo dogajanje. Tako so prvič predlagali in tudi sprejeli omejitev hitrosti na predelih dirkališča, ki je dovoljevala maksimalno hitrost do 200 km/h oziroma 250 km/h. Po letu dni pa so te omejitve odstranili. Zdaj lahko dirkalne ekipe  in proizvajalci vozil zopet preizkusijo vozila v polni pari skozi celotno dolžino dirkališča. Omejitve so bile žrtve kritikov, ki so močno obsojali le-te, saj pravijo, da je namen dirkališča prav ta, da lahko dosežeš čim višjo hitrost.

20150427174215202

Čez zimo so bili deli dirkališča prenovljeni, popravljeni; dodane so bile zaščitne ograje. Zdaj je dirkališče spet označeno kot VARNO in v sezoni 2016 se je včeraj (2.4.2016) tudi začela VLN dirka, ki bo brez omejitev hitrosti. Predstavnik dirkališča, Andreas Münzel, je povedal, da je omejitev hitrosti vplivala le na zelo majhno skupino ekip, ki so dosegale visoke hitrosti. Zdaj pa je na srečo vse po starem.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG