Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / Novi Volkswagen Polo v video posnetku!
AVTOBLOG-volkswagen-polo-2018-mqb (3)

Novi Volkswagen Polo v video posnetku!


Volkswagen nam je ta teden v video posnetku predstavil novo generacijo Volkswagen Pola, ki jo lahko pričakujemo že septembra na avtosalonu v Frankfurtu.

Volkswagen nam je novo generacijo legendarnega Pola predstavil tudi v video posnetku, ki nam tokrat bolj podrobno prikazuje zadnjo testno različico v ”kamuflaži”. Sicer bi se lahko vedli, kot, da smo presenečeni, vendar smo konec marca že objavili članek s fotografijami novega Pola, na katerih je razkrit v celoti na nekem letališču v Južni Afriki. 

Novi Polo bo osnovan na enaki arhitekturi imenovani MQB A0 kot že razkrita Seat Ibiza in prihajajoča sestrska Škoda Fabia.

Motorna paleta bo vključevala izjemno popularen(v prenovljenem Golfu sedme generacije) in popolnoma nov koncernski 1,5-litrski prisilno polnjeni bencinski motor TSI v različici s 130 ali 150 konjskimi močmi. Na voljo bo tudi 1,0-litrski trivaljni bencinski motor v treh različnih močeh, brez turba ali z njim. Tistim, ki so bolj všeč dizelski motorji, bo na voljo 1,6-litrski prisilno polnjeni dizelski motor TDI z različnimi močmi.

AVTOBLOG-volkswagen-polo-2018-mqb (2)Športna različica GTI, bo rakzrita nekaj mesecev po uradni predstavitvi nove generacije, pod motornim pokrovom pa lahko pričakujemo 2,0-litrski štirivaljni prisilno polnjeni bencinski motor iz trenutne generacije Volkswagen Golfa GTI. V slednjem razvije 211 konjskih moči, vendar o tem, koliko konjev bo na voljo v manjšem Polu, še ni znano.

Veliko novosti iz prenovljenega Golfa lahko pričakujemo tudi v novi generaciji Pola, vključujoč digitalne merilnike, bolj odziven multimedijski sistem z zaslonom višje ločljivosti in boljše materiale v notranjosti vozila.

Po najnovejših informacijah lahko uradno predstavitev novega Pola pričakujemo že septembra na avto salonu v Frankfurtu.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG