Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / Razkrit novi Volkswagen Polo!
AVTOBLOG-volkswagen-polo-r-line-gti (9)

Razkrit novi Volkswagen Polo!


Danes je bila predstavljena šesta generacija Volkswagnovega mestnega malčka z imenom Polo.

Čisto nova, šesta generacija Volkswagnovega mestnega malčka z imenom Polo je tu. Kljub temu, da boste nekateri morali fotografije pogledati dvakrat, saj gre kot pričakovano le za vizualno evolucijo, je novosti kar nekaj.

AVTOBLOG-volkswagen-polo-r-line-gti (8)

Danes zjutraj so ga uradno predstavili v Berlinu, javnosti pa bo prvič na ogled na voljo na frankfurtskem avto salonu, ki bo septembra. Kmalu po salonu, naj bi prve primerke že dostavili najbolj zagretim kupcem.

AVTOBLOG-volkswagen-polo-r-line-gti (7)

Kot smo že omenili, se na videz v primerjavi z prejšnjo generacijo ne razlikuje preveč, oblikovalci so mu nadeli nekaj smernic, ki jih je vpeljal že večji Golf. V galeriji si lahko ogledate različico ”R-Line” in najzmogljivejšo GTI. Slednja ima bolj agresivni komplet odbijačev z črnimi dodatki, širša in večja aluminijasta platišča, stranske letvice, zadnji spojler in sprednjo masko z ”honeycomb” vzorcem.

AVTOBLOG-volkswagen-polo-r-line-gti (10)

 

V spodnjem video posnetku si lahko ogledate tudi notranjost, za katero Volkswagen obljublja, da je najbolj izpopolnjena v segmentu. Veliko elementov so inženirji vzeli kar iz Golfa, tako lahko vidimo digitalne merilnike, velik zaslon multimedijskega sistema ter seveda kakovostnejše materiale nasploh.

AVTOBLOG-volkswagen-polo-r-line-gti (6)

Arhitekturo si deli z nedavno predstavljeno Seat Ibizio, kar pomeni, da bo Polo v notranjosti prepričal z prostornostjo in velikim prtljažnikom.

Najzmogljivejša različica GTI bo imela pod pokrovom vgrajen 2,0-litrski TSI bencinski motor iz pete generacije Golfa GTI, ostale različice pa bodo lahko na voljo z 1,0-litrskim trivaljnikom z turbinskim polnjenjem ali brez z močjo od 65 do 115 ”konjev”, 1,5-litrski TSI EVO bo razvil 130 in 150 ”konjev”, med dizelsko ponudbo pa bomo našli prenovljen 1,6-litrski TSI z močjo od 80 do 110 ”konjev.”

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG