Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Porsche / Novi Porsche 718 Boxster je postal še zabavnejši in varčnejši!
Porsche-718-Boxster-05

Novi Porsche 718 Boxster je postal še zabavnejši in varčnejši!


Porsche vsekakor zna pripraviti športne avtomobile, ki služijo svojemu namenu zabavljaške vožnje in prijetnih adrenalinskih občutij. Najmanjši kabriolet, ki ga podjetje ponuja, je dosegel tisto starost, ko ga je potrebno nekoliko osvežiti. Tako se je vrnil, osvežen vizualno in z novimi lastnostmi, ki bodo na usta pričarali še večji nasmešek.

Kot je Porsche napovedoval že proti koncu lanskega leta, je novi Boxster prejel oznako 718,kar preprosto pomeni, da je zavrgel čudovito uigrani vrstni šestvaljni motor in ga zamenjal za dva različna turbo vrstna štirivaljna “mlinčka”. Oznaka 718 sicer prihaja iz Porschevega dirkalnika s sredinsko nameščenim motorjem, ki je v 50. in 60. letih prejšnjega stoletja dosegel številne zmage. S ponosom ob misli na veteranski dirkalnik bosta tudi Boxster in Cayman nosila oznako 718.

Porsche-718-Boxster-32

Največja sprememba pri novem Boxsterju bo prav tisto, kar se skriva pod pokrovom motorja. Dva različna turbo vrstna štirivaljnika bosta nadomestila stari vrstni šestvaljnik, prispevala pa bosta k še večji izhodni moči. V osnovnem 718 Boxster bo s turbinami podprt 2,0-litrski štirivaljnik razvil poskočnih 300 KM in 380 Nm navora. S takšno izhodno močjo svojega 2,7-litrskega šestvaljnega predhodnik prekaša za 35 KM in 100 Nm navora. Močnejša različica 718 Boxster S z večjim 2,5-litrskim turbo vrstnim štirivaljnikom pa je ocenjena na 350 konjskih moči in 419 Nm navora, kar je spet 35 KM in 58 Nm več kot prejšnja različica Boxsterja S.

Porsche-718-Boxster-02

Za nemoten prenos moči na zadnji kolesni par bo še naprej skrbel standardni 6-stopenjski ročni menjalnik ali 7-stopenjski dvosklopčni PDK, za katerega pa je potrebno doplačati. Kljub povečanju izhodne moči se Porsche rad pohvali, da so novi vrstni štirivaljni motorji do kar 14 odstotkov bolj varčni kot motorji, ki jih bodo nadomestili. Tudi čas, ki ga potrebuje 718 Boxster z ročnim menjalnikom do stotice, je le 4,9 sekunde, s hitrejšim PDK 4,7 sekunde, če pa ga še dodatno opremite s paketom opreme Sport Chrono, bo šprint zmogel v le 4,5 sekunde. Močnejši 718 Boxster S bo po drugi strani ob uporabi ročnega menjalnika potreboval le 4,4 sekunde, z uporabo PDK bo čas padel na 4,2 sekunde, paket Sport Chrono pa ga bo izboljšal na zares impresivne 4,0 sekunde!

Porsche-718-Boxster-33

Poleg novih motorjev je 718 Boxster deležen izboljšave vzmetenja ter električnega krmilnega sistema, za katerega Porsche trdi, da je še bolj natančen, nadgrajen pa je bil tudi zavorni sistem. Dvosklopčni menjalnik je bil izboljšan in sedaj uporablja virtualne prestave, s katerimi zmanjšuje porabo goriva. Poleg tega je spremenjen prav vsak posamičen del avtomobila razen pokrova prtljažnega prostora, mehke zložljive strehe in vetrobranskega stekla.

V notranjosti avtomobila se nahaja nov izgled armaturne plošče, kjer je prisotna najnovejša različica Porschevega informacijsko-zabavnega sistema s standardnim zaslonom na dotik in novim upravljalnikom sistema, pri čemer navigacija ostaja del dodatne opreme. Zunanji izgled se pri novincu ni kaj dosti spremenil; prejel je večje reže za dotok zraka na sprednji maski ter na boku, spremenjene stranke pragove, in zadnji spojler, ki poudari širino avtomobila. Nove, prosojne LED luči na zadku uporabljajo tudi štiritočkovne zavorne luči.

Vsak kupec si lahko avtomobil dodatno opremi z aktivnim vzmetenjem, ki vozilo v primerjavi s standardnim modelom dodatno zniža za vsega skupaj 10 mm oz. 20 mm ob izbiri športnega vzmetenja. Aktivno vzmetenje je bilo z zadnjo generacijo še izboljšano ter sedaj ponuja večjo prilagodljivost; od udobnega vzmetenja na dolgih potovanjih pa do kompaktnega in tršega na športno navdahnjenih vožnjah skozi ovinke. Paket Sport Chrono je po novem opremljen z individualnim načinom vožnje, kjer lahko voznik z izbiro programa Sport Response izbere odzivnost motorja in PDK menjalnika, s katerim je 718 Boxster s Sport Chrono paketom opremljen serijsko.

Prodaja novinca bo v Evropi stekla 30. aprila. Cena modela 718 Boxster se bo v Nemčiji pričela pri 53,646 €, modela 718 Boxster S pa pri 66,141 . V Sloveniji bo ob vseh dajatva cena še nekoliko višja.

A naj vas to ne odvrne od ogleda galerije in videoposnetkov malega atleta.

Vir: NetCarShow
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG