Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Novi Mercedes razreda S prihaja v Šanghaju
AVTOBLOG-2018MercedesBenz-razredS (12)

Novi Mercedes razreda S prihaja v Šanghaju


O tem, da bo Mercedes Benz razreda S po izidu tehnološko najnaprednejša limuzina sploh več ni dvoma. Za vse nestrpne naj povem, da bo novi mercedesov zastavonoša razkrit na Šanghajskem salonu konec meseca.

Pri Mercedesu so nas, kot je to že v navadi, pred uradnim razkritjem na Šanghajskem avtomobilskem salonu podražili z nekaj uradnimi fotografijami, kjer takoj opazimo novo linijo LED žarometov in pompozno sprednjo masko. Glede na sliko volana lahko sklepamo, da je na slikah Maybach različica, ki spada še razred višje od ‘navadnega’ razreda S in bo seveda ponujala najbolj luksuznega in najbolj tehnološko naprednega Mercedes Benza v zgodovini.
AVTOBLOG-2018MercedesBenz-razredS (13)
Nemški izdelovalec avtomobilov za ‘S klaso’ obljublja popolnoma svežo in učinkovito motorno paleto skupaj z velikim naborom tehnologije za ‘elektrifikacijo’ pogonskega sklopa. Pričakujemo tudi nekaj novih motorjev vključno z dizelskimi in bencinskimi šestvaljniki, kot tudi novi biturbo V8 agregat in plug in hibrida z električnim dosegom okoli 50 kilometrov. Dodatno bo v tem avtomobilu debitiral tudi novi mercedesov integrirani 48 voltni električni ‘booster’ ko0mpresor. “Razvoj novega S-class je bil zelo obširen. S celo serijo novih funkcij tako razred S ostaja tehnološki pionir” je dejal mercedesov predstavnik Ola Kallenius.
AVTOBLOG-2018MercedesBenz-razredS (9)

Kar res loči razred S od konkurence je obilo revolucionarne varnostne tehnologije, ki popelje svet luksuznih limuzin mnogo bližje popolnoma avtonomni vožnji. Ob uporabi naprimer sistema za nadzor razdalje do vozila pred vami in aktivnim krmilnim pomočnikom, avtomobil ne bo le držal varne razdalje do vozila pred sabo, ampak bo tudi prilagodil hitrost avtomobila pred zavoji glede na GPS podatke ceste po kateri vozi.

AVTOBLOG-2018MercedesBenz-razredS (14)

Zamenjava voznega pasu bo tako enostavna kot prižig smernikov zahvaljujoč naprednejšem ‘Lane change assistu’. Po novem so funkcije za vse asistente ‘nameščene’ na volanskem obroču medtem, ko izboljšana kamera in radar skrbita, da bo imel novi razred S boljši pregled nad okolico kot do sedaj. Avtomobil se bo lahko tudi daljinsko parkiral preko aplikacije na mobilnem telefonu, če bo parkirno mesto preozko za normalno izstopitev iz vozila, novi ‘Multibeam’ LED žarometi pa naj bi po mercedesovih navedbah spremenile noč v dan.

Z obiljem udobja, luksuza in napredno tehnologijo, bi moral novi razred S nadaljevati zgodbo o uspehu najbolje prodajane luksuzne limuzine, katere je bilo v šestih različicah prodanih preko 300.000 primerkov od leta 2013.

Fotograf: avtoevolution
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG