Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Novi Mercedes-AMG C63 tudi brez strehe!
mercedes-amg-c63-cabriolet (8)

Novi Mercedes-AMG C63 tudi brez strehe!


Na avtosalonu v New Yorku je bil javnosti predstavljen povsem nov Mercedes-AMG C63 Cabriolet s 4,0 litra velikim osemvaljnikom v “običajni” in S različici.

Zadnja najmočnejša različica novega razreda C je bila s šestvaljnikom oskrbovan model C43, z novim AMG C63 pa postaja zadeva nekoliko bolj resna, saj bo prejel 4,0-litrski V8, ki bo razvil 476 KM v šibkejši in 510 KM v močnejši C63S različici.

Kljub nekoliko večji teži zaradi zložljive strehe in celotnega sistema vas C63 od 0 do 100 km/h še vedno izstreli v impresivnih 4,2 sekundah, C63S pa ta rezultat popravi še za desetinko sekunde.

mercedes-amg-c63-cabriolet (16)

Vsa moč je poslana le na zadnji kolesni par preko 7-stopnejskega AMG Speedshift samodejnega menjalnika z mehansko zaporo diferenciala pri C63 in elektronsko pri C63S.

Poleg zložljive strehe in zadnjega predela avtomobila ostaja C63 Cabriolet praktično identičen ostalim različicam razreda C 63, kar zajema širšo karoserijo in AMG aerodinamične dodatke, v notranjosti pa športne usnjene sedeže, aluminijaste obloge in AMG volanski obroč.

mercedes-amg-c63-cabriolet (17)

Kot je sedaj za Mercedes že znano, bo tudi C63 Cabriolet na voljo kot omejena izvedba Edition 1 v beli barvi z boljšim usnjem ter večjimi platišči - 19-palčnimi spredaj in 20-palčnimi zadaj.

Novi Mercedes-AMG C63 Cabriolet bo naprodaj od letošnjega poletja, cene pa naj bi bile znane v prihodnjih nekaj mesecih. Najverjetneje se bo začetna cena gibala vsaj okrog 80 evrskih tisočakov.

Vir: NetCarShow
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG