Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Ferrari / Novi Ferrari Portofino prvič opažen ravno v Kopru!
AVTOBLOG-Ferrari-Portofino (8)_1400x1050

Novi Ferrari Portofino prvič opažen ravno v Kopru!


Ni bilo potrebno dolgo čakati na prvo videnje tega italijanskega lepotca, presenetljivo pa je to, da se je zgodilo ravno v našem Kopru.

Vsi smo bili malo presenečeni nad nepričakovanim razkritjem novega Ferrari Portofina, ki bo zamenjava za model California T. Do uradnega razkritja na frankfurtskem avtomobilskem salonu bomo morali še počakati, na spletu pa smo že zasledili prvi pravi posnetek tega italijanskega lepotca in še najzanimiveje je to, da je posnet ravno v slovenskem Kopru.

V kratkem videu lahko vidimo stranski profil tega športnika z nekaj počasnimi posnetki, ki nam omogočijo, da vsaj vidimo avtomobil v gibanju, če že ne moremo slišati pravega zvoka 3,9 litrskega twin turbo V8 motorja s 600 konjskimi močmi. Na to bomo morali še počakati, saj se rdeče polje začne pri 7500 obratih na minuto in upajmo, da ga bo nekdo zapeljal do dirkališča ali nemških avtocest in preveril, če je trditev o končni hitrosti (318 kilometrov na uro) pravilna.

AVTOBLOG-Ferrari-Portofino (4)_1400x1050

Verjetno večina misli, da je Portofino le prenovljena California T pa vendar temu ni tako. Novinec je namreč baziran na čisto novi in mnogo lažji platformi, ima čisto drugačen izpušni sistem, nov električni servo volan, tretjo generacijo ferrarijevega zadnjega diferenciala in je hkrati še mnogo lepši ter zanimivejši od predhodnika.

Škoda, če ste ravnokar kupili Californio T, saj je Portofino mnogo boljši avtomobil, pa še podobno ceno bo imel.

AVTOBLOG-Ferrari-Portofino (3)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG