Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Citroen / Novi Citroen C3 je kot manjši C4 Cactus in veliko bolj barvit
Citroen_C3_Cactus (5)

Novi Citroen C3 je kot manjši C4 Cactus in veliko bolj barvit


Včeraj je bil v Lyonu v Franciji predstavljen zelo pomemben primerek Citroen C3, ki spominja na popularnega večjega brata C4 Cactus.

Nov Citroen C3 se je včeraj v Lyonu predstavil kot prvi Citroen, ki bo v masovni produkciji odkar je podjetje zaključilo s sodelovanjem s solastniškim podjetjem DS, ki je izdeloval bolj športne primerke vozil tega Francoskega podjetja. Ta ločitev se takoj opazi, saj lahko na vozilu opazimo sproščeno-zabaven pridih, ki se ga je Citroen prej izogibal, saj so ga uporabili pri DS oddelku. Nov C3 je podedoval tudi ikonične zunanje stranske zračne blazine, spredaj so tanke in podolgovate dnevne luči, na zadnjem delu pa kar nekaj LED žarnic, ki osvetljujejo tega družinskega Francoza.

Citroen_C3_Cactus (3)

Kar 9 različnih odtenkov barve bo na izbiro,ter trije odtenki ki se jih opazi na strehi, okvirjih meglenk, stranskih ogledalih in okvirjih zunanjih zračnih blazin. Podjetje trdi, da bo na voljo več kot 36 različnih barvnih kombinacij. Tudi v notranjosti bo na voljo več barvnih kombinacij in sama notranjost je zelo preprosto izdelana, vendar najboljši podatki šele pridejo. Najpomembnejša nova naprava se imenuje ConnectedCam in je v osnovi aplikacija za snemanje. Vozilo je opremljeno s sprednjo kamero, ki premore 2 megapiksla in je tako sprogramirana, da se v primeru nesreče aktivira in začne snemati do preklica.

 

Izdelan bo na enaki osnovi, platformi kot prejšnji C3 in z dolžino 3,99 metra bo kot kaže tudi krajši oziroma manjši od prihajajočih konkurenčnih vozil kot sta Volkswagen Polo ali Ford Fiesta in imel bo prostornino prtljažnika 300 litrov, kar ni malo za tako majhen avto. Na voljo bo tudi kar nekaj motorjev, najvarčnejši bo tricilindrski 1.2 litrski motor s 70 konjskimi močmi. Na voljo bosta tudi 81 konjski in 109 konjski  bencinar od dizlov pa bo na voljo 1.6 litrski s 74 konjskimi močmi in 99 konjskimi močmi.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


  1. Marko says:

    Cena tega avta in kaj ima vse , kar imajo veliki .

AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG