Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Mercedes-Benz / Novi C63 se preobrazi v pravega dirkača
amg-c63-dtm (2)

Novi C63 se preobrazi v pravega dirkača


AMG nadane jezen obraz in se predstavi s svojim DTM dirkalnikom. Prvič se je lepotec predstavil na frankfurtskem avtomobilskem salonu pretekli mesec, na steze pa bo zapeljal z začetkom sezone 2016.

To je novi Mercedes C63 DTM, ki na sebi nosi agresivnejše aerodinamične dele, težo prilagojeno konkuriranju MX-5 in kar je najpomembnejše: 489 konjskih moči pri 7500 vrtljajih na minuto in 500 Nm navora iz 4.0-litrskega twin-turbo V8 motorja, ki je kombiniran s šeststopenjskim-prečno montiranim sekvenčnim menjalnikom.

amg-c63-dtm (4)

Voznik Mercedes-AMD GTM Gary Paffett je pokomentiral novo vozilo: “Verzija Mercedes-AMG C63 DTM  za leto 2016 izgleda res dobro. Razumljivo je, da so mnogi deli so podobni tistim na trenutnem dirkalcu, vseeno je nova oblika res kul in preprosto pokaže, da so tudi cestne različice Mercedes-Benz in AMG vedno lepše in boljše v vseh njihovega razvoja.”

amg-c63-dtm (6)

V primerjavi z modelom, ki se trenutno uporablja v DTM je namen 2016 C63 DTM približati povezavo s proizvodnim modelom. Tako ima C63 DTM nove žaromete in zadnje luči, AMG masko, aerodinamičen paket pa je tipično oblikovan za DTM dirke. Testiranje novega športnika bo potekalo letošnjo zimo, zato lahko v prihodnjih tednih pričakujete kakšne “Spy” fotografije iz nemških stez.

Fotograf: Dejan
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG