Prikaži kategorije
Domov / Znamke / BMW / Novi BMW M5 F90 ujet med testiranjem!
AVTOBLOG-2018-BMW-M5-S2 (2)

Novi BMW M5 F90 ujet med testiranjem!


To je novi BMW M5, ki smo ga prav vsi težko pričakovali že vse od predstavitve nove generacije serije 5.

Po večih mesecih testiranja in čakanja, smo trenutno že kar blizu uradni predstavitvi novega BMW M5 F90!

AVTOBLOG-2018-BMW-M5-S2 (3)

Najnovejše fotografije ujete med testiranjem prikazujejo prototip med hitro vožnjo v ovinku, prvič pa lahko deloma vidimo tudi sprednji odbijač.

Novi Bavarski M5 bo razvit na precej lažji CLAR arhitekturi, ki združuje močno jeklo, aluminij in celo magnezij. Ta novica je seveda dobrodošla, saj je prejšnja generacija M5 slovela po dokaj veliki masi. Zunaj bo sledil najnovejšim trendom modelov M, pričakujemo pa lahko širše blatnike, bolj agresivni komplet odbijačev, ”mni” spojler na vratih prtljažnika in streho iz karbonskih vlaken za nižje težišče.

AVTOBLOG-2018-BMW-M5-S2 (4)

Tako kot konkurent Mercedes-AMG E63, bo bil tudi novi BMW M5 serijsko na voljo z naprednim štirikolesnim pogonom. Tako pravijo pri BMW, naj bi bil bolj uporaben za vsakdanjo vožnjo, predvsem v hladnejših vremenskih razmerah. Seveda pa nemški BMW navdušencev zadnjega pogona ne bo pustil na cedilu, saj bo vozniku na voljo tipka za ”odklop” pogona na sprednjo os. Štirikolesnega pogona v M5 BMW ne bo označeval kot xDrive, saj bo le-ta deloval precej drugače.

AVTOBLOG-2018-BMW-M5-S2 (5)

Pogonski sklop bo zagotovo uporabljal 4,4-litrski Twin Turbo V8 bencinski motor z več kot 600 konji, kar bo novemu M5 zagotovilo pospešek do stotice v 3,6 sekunde.

Razkritje lahko pričakujemo septembra na avto salonu v Frankfurtu, tam ga bomo po vsej verjetnosti brez ”kamuflaže” videli prvič.

Vir: Carscoops
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG