Prikaži kategorije
Domov / Znamke / BMW / Novi BMW M2 ali “stari” BMW M4?
bmw-m2-vs-m4 (7)

Novi BMW M2 ali “stari” BMW M4?


Primerjava dveh sorodnih športnikov iz iste družine…manjši in šibkejši M2 ali večji in močnejši M4?

BMW M4 in njegov mali bratec M2 sta si zelo podobna, a hkrati vseeno različna. Že številke povedo svoje, saj sta kljub 61 konjskim močem razlike še vedno skoraj identična v pospeševanju do stotice. M4 sicer pokaže svoje mišice pri visoki hitrosti, kjer pospešuje veliko bolj impresivno kot mali M2. Močnejši motor pa bi se po pričakovanjih kljub daljši zasnovi avtomobila moral na dirkališču obnesti nekoliko bolje. Pa se res?

Očitno smo se zmotili. M2 se je izkazal za hitrejšega, kar nas je presenetilo. Verjetno vas zanima, kakšne so specifikacije obeh športnikov.

BMW M2

Teža baby M športnika z DCT samodejnim menjalnikom znaša 1595 kilogramov. Za odlične vozne lastnosti skrbi 3,0-litrski šestvaljnik, ki premore 370 konjskih moči ter 465 Nm navora. Najvišja hitrost je elektronsko omejena na 250 km/h, za izstrelitev do stotice pa malček potrebuje le 4,3 sekunde.

BMW M4

Veliko presenečenje je teža večjega M4. Ta namreč znaša le 1612 kilogramov. Slednji prav tako uporablja 3,0-litrski šestvaljni motor, ki pa uspe razviti 431 konjskih moči in kar 550 Nm navora. Tudi tukaj je prisotna blokada za doseg najvišje hitrosti 250 km/h, pospešek pa je le za 0,2 sekunde hitrejši od tistega pri M2 (4,1 sekunda).

Če se odločate med zgoraj navedenima, naj omenimo še ceno, ki velja za slovenski trg. Začetna cena malega M2 znaša okroglih 64.000 €, za večjega brata pa bo potrebno odšteti vsaj 90.550 €. Je razlika v zmogljivosti vredna 26 tisočakov?

Več v videoposnetku.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG