Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Alfa Romeo / Nove Alfe Romeo Mito in Giuliette ne bo
Avtoblog-AlfaRomeo (9)

Nove Alfe Romeo Mito in Giuliette ne bo


Reid Bigland, vodja Alfe Romeo in Maseratija je potrdil, da zamenjave za obe alfini kombilimuzini ne bo, pričakujemo pa lahko veliko novih modelov.

V pogovoru za britansko revijo ‘Autocar’ je Bigland povedal, da bosta oba modela tako Mito kot Giulietta ostala v proizvodnji za trenutno še nedoločen čas, vendar zamenjave za njiju ne načrtujejo. Mito na evropskem trgu še ostaja, prodajo pa so že ukinili v daljni Avstraliji. “Oba sta zelo dobra avtomobila, pa vendar vseeno nista na isti ravni kot odlična Giulia in novi Stelvio” je dejal Bigland. Vsi nadaljni modeli te italijanske znamke bodo postavili voznika v center vsega dogajanja in doživetja, tako kot v obeh novih modelih Giulia in Stelvio.

Avtoblog-AlfaRomeo (2)

Pri Alfi Romeo po novem bolj ciljajo tudi na globalen trg kot le na Evropo, kar je tudi eden od razlogov za ukinitev obeh kombilimuzin, saj je ta segment popularen predvsem na stari celini, na ostalih večjih trgih kot so severna Amerika in Kitajska pa zanimanja skorajda ni. Bigland je potrdil tudi, da je nedavna izjava kjer naj bi do leta 2020 na trg poslali kar 8 novih modelov, malo optimistična. Po tem načrtu in še po enem prej, ko so zagotovili, da bo vseh 8 modelov na trgu že leta 2018, naj bi pri Alfi kot dodatek k Giulii in Stelviu ponudili še veliko limuzino, dva crossoverja, dva specialna vozila in eno kombilimuzino.

Avtoblog-AlfaRomeo (7)

Kateri naj bi bil Alfin naslednji model še ni jasno, vendar vodja Alfe Romeo verjame, da bo po vsej verjetnosti to crossover. Med tem ko sta Giulia in Stelvio že dobro umeščena v najpopularnejša segmenta, morajo pri Alfi resno razmisliti, ali tretji najpopularnejši segment leži pod ali nad Stelviom, saj so od tega tudi odvisne prodajne številke in s tem uspešnost modela za to italijansko znamko.

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG