Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Seat / Nova Seat Ibiza za mlade in mlade po srcu
2017 Seat Ibiza (3)

Nova Seat Ibiza za mlade in mlade po srcu


Pred začetkom avtomobilskega salona v Ženevi je SEAT v barcelonski La Cupuli predstavil povsem novo, peto generacijo Ibize. Peta generacja izjemno prodajanega modela te španske znamke bo kupcem na voljo z zadnjimi tehnološkimi kriki, izboljšano vozno dinamiko in z več prostora v kabini.

Nova Seat Ibiza je bila zasnovana z mislijo na izboljšano varnost, večje zmogljivosti z nekaterimi novimi, večinoma pa že poznanimi agregati iz skupine Volkswagen, pri tem pa seveda nadaljuje prepoznavne oblikovne poteze znamke. Prva iz skupine Volkswagen sloni na MQB A0 platformi (pozneje bodo na tej platformi zasnovani tudi novi Polo ter A1).

2017 Seat Ibiza (5)

Nova paltforma z daljšo medosno razdaljo za 95 milimetrov potnikom omogoča precej več prostora na zadnji klopi za noge in glavo, kljub temu pa je za 2 milimetra krajša in kar 87 milimetrov širša od predhodnice. Za celih 20 odstotkov je bil povečan tudi prtljažni prostor, ki sedaj meri 355 litrov, kar je največ v tem razredu. SEAT obljublja tudi za 30 odstotkov povečano torzijsko togostjo z boljšo zvočno izolacijo.
Vsi agregati v novi Ibizi bodo skladni z EURO 6 emisijskimi standardi.

Na voljo so trije bencinski agregati, prisilno polnjeni trivaljnik s 70 al 85 kilovati, proti koncu leta pa bo na voljo tudi nov 1,5-litrski prisilno polnjeni štirivaljni agregat s 110 kilovati imenovan EVO 150. Dizelska ponudba se bo začela s 1,6-litrskim prisilno polnjenim štirivaljnikom v večih izvedenkah, vse od 59 do 85 kilovatov. 5-stopenjski ročni menjalnik bo na voljo za šibkejše agregate, za zmogljivejše pa 6-stopenjski ročni oziroma 7-stopenjski DSG menjalnik.

Seat-Ibiza-2018 (1)

Na voljo bodo štirje paketi opreme; Reference, Style, FR ter Xcellence. FR paket opreme vsebuje največ agilnosti in tehnoloških dobrot z različnimi voznimi profili imenovanimi Comfort, Eco, Sport in Individual. Xcellence paket opreme je primeren za kupce, ki bodo želeli veliko udobja, elegance in tehnologije. Kupcem bo v ergonomski notranjosti na voljo indukcijsko polnjenje mobilnih telefonov, Apple Car Play, Android Auto ter Mirror Link na 5 ali 8 palčnem zaslonu na dotik z Beats ozvočenjem s 300 watti. Na voljo bodo tudi številni asistenčnimi sistemi kot je sistem za samodeno zaviranje v sili, sistem za prepoznavanje trka s pešcem in radarski tempomat.

Nova Ibiza bo predstavljena v Ženevi in na cestah junija 2017, proti koncu leta pa lahko pričakujemo tudi njeno terensko izvedenko imenovano Arona.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG