Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Nova Porsche Panamera proti Audi RS7 Performance
AVTOBLOG-panamera-vs-RS7

Nova Porsche Panamera proti Audi RS7 Performance


Pri PistonHeads so naredili primerjavo nove, vroče Panamere Turbo z največjim tekmecem Audijem RS7 Performance. Oba imata štirikolesni pogon, 4.0 litrski V8 motor in veliko konjenico pod pokrovom motorja. Kateri je vaš favorit?

V tem primeru je tukaj Audi dosti starejši, saj tekmuje proti čisto novi Panameri, ki se je do sedaj dokazala v prav vseh testih avtomobilističnega sveta. Lahko Audi sploh še dohaja novo konkurenco?Oba avtomobila posedujeta nekaj zares impresivnih številk saj skupno proizvedeta kar 1.155 konjskih moči, kar je verjetno še najbolj pesimistična številka. Cena obeh skupaj je v Sloveniji krepko čez 300 tisočakov, vendar je v tem primeru Porsche konkretno dražji.

AVTOBLOG-panamera-vs-RS7 (9)

Oba Audi RS7 Performance in Porsche Panamera Turbo sta sposobna prevoziti 402m, ali četrt milje kakor so te dirke v pospeševanju bolj znane, v manj kot 12 sekundah. Kako vemo? Ker so v tem posnetku to preizkusili. Avtomobila sta bila celo tako hitra, da so jim rekli naj upočasnijo….na dirkališču. Na koncu so dobili presenetljivega zmagovalca saj je skozi celotni video izgledalo, da je drugi tekmec mnogo hitrejši, vendar glede na končne najboljše čase lahko z gotovostjo trdimo, da voznik Porscheja ravno ni vedel kje se nahaja in kaj naj bi tam počel.

Za vse, ki bi o obeh avtomobilih radi izvedeli več se ne bojte. Video ni le posnetek dirke v pospeševanju, temveč Matt pred dirko oba avtomobila tudi temeljito preizkusi v realnem svetu, tako da se sami odločite kaj vam bolj ustreza. Rezultat je tako blizu, da lahko o potencialnem nakupu odloča že osebna preferenca ali le velika razlika v ceni. Za več si poglejte spodnji video posnetek.

 

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG