Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Nissan / Nova generacija modela Nissan Leaf prihaja jeseni!
AVTOBLOG-nissan-leaf-2018 (1)

Nova generacija modela Nissan Leaf prihaja jeseni!


Eden izmed najuspešnejših električnih avtomobilov zadnjega desetletja bo že to jesen dobil naslednika. Mu bo uspelo, tako kot predhodniku?

Nissan Leaf je bil daljnega leta 2010, ko je bil uradno predstavljen, takorekoč svež vetrič v razredu električnih vozil. Veliko uspeha je doživel zaradi moderne zunanjosti in naprednega notranjega videza, pa tudi zaradi izjemne praktičnosti in dokaj ugodne cene, s katero se je Nissan želel približati bolj povprečnim kupcem.  Priznati si moramo, da je tehnika v zadnjih letih tako napredovala, da je Nissan Leaf že kar zastarel, kar pomeni, da so ga nekateri tekmeci kot je Chevrolet z modelom Bolt nekako izpodrnili, zato v upanju, da bi ponovno uspeli, pri Nissanu vneto pripravljajo novo generacijo tega električnega modela.

AVTOBLOG-nissan-leaf-2018 (5)

Leta 2015 je Nissan razkril koncept z imenom IDS autonomous EV, za katerega smo mislili, da bo imel veliko vpliva na videz novega Leafa, ampak smo se motili. Leaf nove generacije bo povzemal veliko smernic iz nove Micre, nekatere pa bo ohranil tudi iz zdajšne generacije.

Ena največjih zadržkov pri nakupu Leafa, je tudi njegov doseg, ki v različici z najmočnejšo baterijo premore le 172 prevoženih kilometrov. Chevrolet Bolt medtem zmore 383 kilometrov, Tesla Model 3 najmanj 346 kilometrov, BMW i3 pa 183 kilometrov. Zagotovo lahko trdimo, da se bodo tudi glede tega inženirji pri Nissanju močno potrudili, po nekaterih govoricah pa naj bi novi Leaf  nudili baterijo z kapaciteto od 40 kWh do 60 kWh, slednja pa naj bi zagotavljala vsaj 321 kilometrov, pa tudi boljše pospeške.

AVTOBLOG-nissan-leaf-2018 (3)

Na januarskem salonu električnih tehnologij za povprečne ”smrtnike” je Nissan razkril ProPilot avtonomno tehnologijo vožnje, ki bo ravno tako vgrajena v novo generacijo. To pomeni, da bo Leaf lahko vozil sam na eno pasovnih cestah, čez nekaj časa pa tudi na več pasovnih.

Uradno razkritje nove generacije modela Leaf lahko pričakujemo že to jesen, takrat bodo objavljene tudi vse podrobnosti in seveda tudi cena.

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG