Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Hyundai / Nova generacija Hyundai i30 je bila predstavljena v Frankfurtu
Hyundai_i30_novo (2)

Nova generacija Hyundai i30 je bila predstavljena v Frankfurtu


Na evropskem sedežu podjetja Hyundai, v Frankfurtu je podjetje včeraj uradno predstavilo novo generacijo Hyundai i30 ki je konkurent VW Golfu in Ford Focusu.

Še pred Pariškim avto-salonom je včeraj Hyundai v Nemčiji predstavil novo priljubljeno kombi-limuzino z oznako i30, ki konkurira Volkswagen Golfu in Ford Focusu. Z dolžino 4.340mm je malenkostno daljši in širši od predhodnika, vendar pa ima nižjo streho. Medosna razdalja ostaja enaka pri 2.650mm zato bo tudi prostornost vozila ostala praktično enaka. Prtljažnik nudi 395 litrov prostornine, kar je 15 litrov več kot pri konkurenčnem Golfu in skupnih 1.301 litrov s spuščenimi zadnjimi sedeži, ki se popolnoma vodoravno zložijo.

Hyundai_i30_novo (3)

Znani so tudi pogonski agregati. Trije bencinski in trije dizelski motorji bodo poganjali tega mestnega lepotca, med katere spadajo 1.4-litrski bencinski motor z 99 konjskimi močmi na voljo v kombinaciji s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom in pospeškom do 100km/h v 12.7 sekundah. Naslednji je 1-litrski bencinski turbo motor z 118 konjskimi močmi in prav tako ročnim 6-stopenjskim menjalnikom, ki potrebuje 11.1 sekund do “stotice”. Tretji, najmočnejši bencinski motor pa ima 1.4-litra delovne površine in je opremljen s turbo-polnilnikom ter proizvede 138 konjskih moči. Tu pa ima kupec na voljo izbire med 6-stopenjskim ročnim menjalnikom kot tudi z novim Hyundai avtomatskim sedem-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko.

Hyundai_i30_novo (4)

Dizelski motor je na voljo le v eni prostorninski oznaki, vendar v treh načinih konfiguracije moči. S prostornino 1.6-litra sta 94 in 109 konjska različica dizelskega motorja na voljo le s šest-stopenjskim ročnim menjalnikom, medtem ko je najmočnejša 134 konjska različica na voljo s sedem-stopenjskim menjalnikom ali 6-stopenjskim ročnim. Novo vozilo so sestavili z lažjo kovino, da bi malo znižali težo vozila, vendar pa prav teža ostaja zelo podobna teži prejšnjega modela. Dodatna zvočna izolacija in varnostni sistemi so dopolnili dodatno izgubljeno težo. Kljub teži pa je vozilo doseglo nizko količino porabe in nizke emisijske količine.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG