Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volkswagen / Nov Volkswagen POLO že drugo leto?
AVTOBLOG-volkswagen-polo-vw-tdi-tsi (3)

Nov Volkswagen POLO že drugo leto?


Volkswagen si močno prizadeva ohraniti svoj ponos po emisijskem škandalu, nova generacija modela Polo mora tako biti brez dvoma najboljša v svojem razredu.

Šesta generacija modela Polo naj bi bila uradno predstavljena na Frankfurtskem avtomobilskem salonu septembra. Nova generacija, po 42 letih proizvodnje, bo tako kot nova generacija Seat Ibize slonela na MQB A0 platformi, kar pomeni, da bo Polo daljši ter širši.

Nov Polo bo zunaj bolj drzen kot dosedanji Volkswagnovi modeli, saj si močno prizadevajo osvojiti tudi mlajšo populacijo med kupci. Bolj izrazita bosta sprednja žarometa in zadnji del, streha bo pa nižja, glede na opažen koncept v Volkswagnem oblikovnem centru v Nemčiji.  Medtem ko trenutna generacija Pola temelji na PQ25 platformi, nova generacija pa bo temeljila na popolnoma novi platformi imenovani MQB-A0, tako kot sestrska Seat Ibiza in Škoda Fabia. Novi Polo bo zaradi nove platforme, ki omogoča daljšo medosno razdaljo v notranjosti bolj prostoren(predvsem na zadnjih sedežih), zaradi širše osi pa bo večji tudi prtljažnik.

Tako kot dosedaj, bo Polo na voljo v tri in pet-vratni različici, trenutno pa ni znano, če bo Volkswagen na trg poslal tudi CrossPolo različico s povišano razdaljo od tal in plastičnimi zaščitami karoserije, ker pričakujemo prihod novega Volkswagnovega manjšega športnega terenca. Trenutno je bil javnosti razkrit le koncept z imenom T-Cross Breeze, ki pa lahko napoveduje serijsko vozilo osnovanega na novi generaciji Pola.

Volkswagen bo kupce prepričeval z uporabljenimi kvalitetnimi materiali v notranjosti, obstaja pa možnost, da bo na voljo tudi digitalni zaslon merilnikov. Z zagotovostjo lahko trdimo, da bo na voljo nova generacija multimedijskih zaslonov na dotik, najnovejši sistem Park Pilot parkirnih senzorjev in keyless ključ.

Volkswagen si močno prizadeva opomoritve po emisijskem škandalu, zato bo nova generacija Pola na voljo z skrbno premišljenimi možnostmi agregatov. Trenutna generacija Pola je na voljo z štirinjastimi različnimi agregati, Volkswagnov šef Herbert Diess pa trdi, da bodo število agregatov zmanjšali in v novem Polu nudili le tiste z najnižjo porabo in emisijami. V osnovni izvedenki bo na voljo 1,0-litrski prisilno polnjeni trivaljni bencinski agregat z različnimi zmogljivostmi(od 66 konj in vse do 115 konj). 1,2-litrski in 1,4-litrski motor naj bi opustili, nadomestil bi ga pa 1,5-litrski TSI bencinski EVO agregat(enak kot v prenovljenem Golfu sedme generacije) z možnostjo izklopa valjev. Krožijo govorice o tem, da bi GTI različica imela 2,0 TSI motor z močjo okrog 200 konj, medtem ko R različice ne bo. Kljub temu, da si Volkswagen močno prizadeva znižati število dizelskih agregatov, bo na voljo 1,6 TDI z močmi od 80 konjev do 110 konjev. Sprva ni mišljeno nobenih električnih ali hibridnih različic(bencinsko-električnih), le možnost plina kot gorivo.

V galeriji smo zbrali vse ”špekulacije”, ki bi lahko nakazovale novega Pola.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG