Prikaži kategorije
Domov / Novice / Nov hitrostni rekord s Formulo 1!
Valtteri-Bottas-F1

Nov hitrostni rekord s Formulo 1!


Dirkač ekipe Williams, Valtteri Bottas je s formulo 1 dosegel najvišjo hitrost do sedaj. To mu je uspelo na dirki v Azerbajdžanu. Kako hitro je drvel z dirkalnikom?

Konec prejšnjega tedna je bila dirka v glavnem mestu Azerbajdžana deležna neuradnega hitrostnega rekorda. V kvalifikacijah ga je postavil Finec Valtteri Bottas.

Finec, sicer dirkač ekipe Williams je na dirkališču dosegel hitrost 378 km/h, ki jo je izmerila njegova ekipa na celotni ciljni ravnini. Uradni podatki o najvišji hitrosti pri prečkanju ciljne črte so kazali na hitrost “le” 366 km/h, a ekipa Williams svojim meritvam močno zaupa.

Da je Bottasu sploh uspelo doseči tako hitrost je posredno “kriv” tudi Nizozemec Max Verstappen, ki ji Fincu nudil udobno zavetrje. Verstappen nad potezo Finca v tretjem delu kvalifikacij ni bil navdušen, saj je po njegovem mnenju vozil neodgovorno in nevarno ter bi lahko povzročil celo hudo nesrečo.

No, na srečo do nesreče ni prišlo, ima pa svet Formule 1 nov rekord, ki ga bodo dirkači poskušali podreti.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG