Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Bugatti / Nočna mora ‘tazelenih’ – Bugatti izdal porabo novega Chirona
Bugatti-Chiron (9)

Nočna mora ‘tazelenih’ – Bugatti izdal porabo novega Chirona


Bugatti je izdal uradne številke o porabi mogočnega Chirona, ki potrjujejo, da ta porabi manj od starega Veyrona, vendar je vseeno verjetno najpožrešnejši avtomobil v prodaji.

Po EPA kombiniranem ciklu naj bi 1500 konjski Chiron  porabil kar 25,7 litra neosvinčenega na 100 prevoženih kilometrov, kar je vseeno bolje od porabe Veyrona, ki je v stotih kilometrih porabil 28,25 litra. To dokazuje, da so ga neglede na to, da je 8.0 litrski W16  motor v osnovi enak v obeh avtomobilih, bugattijevi inženirji vseeno dodelali in izpopolnili v zadnjem desetletju.

Bugatti-Chiron (4)
Na avtocesti naj bi Chiron porabil ‘le’ 20,2 litra na 100 kilometrov, kar pa je še vedno malo slabše od Veyronovih 18,8 litra na 100 kilometrov. Če se vam zdi to veliko, počakajte na mestno porabo. Ta se je sicer ravno tako kot kombinirana izboljšala za slabe štiri litre napram starem Veyronu, pa vendar še vedno znaša kar 31,4 litra na 100 prevoženih kilometrov.

Verjetno ni potrebno poudarjati, da so bili, ne glede na ogromne številke, ti rezultati dobljeni v popolnih okoliščinah in lahko k njim z lahkoto prištejemo še kak liter, če ne deset saj je te rezultate skoraj nemogoče replicirati v realnem življenju, še posebej ko imamo pod kontrolo desne noge kar 1500 konjskih moči. Če želite Chirona voziti ekonomično, potem odsvetujemo nakup.

Bugatti-Chiron (10)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG