Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Nissan / Nissanov šef oblikovanja Shiro Nakamura gre v zaslužen pokoj
Nakamura, Senior Vice President and Chief Creative Officer of Nissan Motor Co, holds a model of Nissan Skyline GT-R supercar as he speaks to Reuters at the company's Global Design Center in Atsugi

Nissanov šef oblikovanja Shiro Nakamura gre v zaslužen pokoj


Shiro Nakamura je bil šef oblikovanja znamke Nissan vse od leta 2006. Rojen leta 1950 na Japonskem je po svetu poznan pod psevdonimom ”Fingers” in je med drugim oblikoval model Qashqai, GT-R, 350Z, Juke in Leaf. Upokojil se bo konec tega meseca, po dolgih 17 letih obliskovanja za Nissan.

Nakamuro bo nadomestil Američan Alfonso Albaisa, ki je trenutno šef oblikovanja pri znamki infiniti, bivši BMW šef oblikovanja Karim Habib pa bo od slej zadolžen za oblikovanje Infiniti vozil.

66 letni Shiro Nakamura je k Nissanu prišel leta 1999 in kmalu zatem je Nissan doživel največji korak naprej v zgodovini znamke. Podjetje Nissan je namreč bilo tik pred bankrotom, ko ga je z novimi idejami rešil Nakamura. Med največje prodajne številke se šteje športni terenec Qashqai, ki je eden prvih začel vojno tega segmenta vozil.  Nedavno je Nakamura temeljito osvežil tudi nizkocenovno hišno znamko Datsun in predstavil par idej za znamko Infiniti.

AVTOBLOG-nissan-shiro-nakamura-upokojitev-šef-oblikovanja-350z-gtr (3)

Albaisa, zamenjava za Nakamuro je k znamki Inifiniti prišla leta 2013, med njegova prva dela pa štejemo model QX30 in QX50, kakor tudi Q80 koncept.

Habib se bo Nissanu, hišni znamki Infiniti pridružil po delu za BMW, kjer je sedaj šef oblikovanja Jozef Kaban. Habib se je nemškem proizvajalcu BMW pridružil leta 2012, odstopil pa letos, krožile so govorice o premestitvi k znamki Volkswagen, a je nato postal šef oblikovanja pri Nissanovi, bolj luksuzni, koncernski  znamki Infiniti.

Med njegova največja dela štejemo:

1. Nissan 350Z

AVTOBLOG-nissan-shiro-nakamura-upokojitev-šef-oblikovanja-350z-gtr (9)

2. Nissan GT-R

AVTOBLOG-nissan-shiro-nakamura-upokojitev-šef-oblikovanja-350z-gtr (1)

3. Nissan Qashqai

AVTOBLOG-nissan-shiro-nakamura-upokojitev-šef-oblikovanja-350z-gtr (4)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG