Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Nissan / Nissan Qashqai – pot iz gora v mesto
nissan qashqai zunanjost (4)

Nissan Qashqai – pot iz gora v mesto


Pri podjetju Nissan so želeli narediti vozilo, katero bi bilo oblikovno podobno terencu, praktično in prostorno kot karavan, hkrati pa obdržati vozne lastnosti podobne limuzini. Na popolnoma novi platformi so naredili novo obliko vozila – mestni terenec.

Pred leti, ko so na avtomobilskem trgu prevladovale limuzine, karavani in terenci, je podjetje Nissan prišlo do ideje, da bi kupcem takšnih vozil, ponudili nekaj novega. Nekaj kar do sedaj še ni obstajalo. Leta 2006 so na avtomobilističnem sejmu v Parizu predstavili prvo takšno vozilo – poimenovali so ga Nissan Qashqai. Ideja, ki je sprva izgledala skrajno optimistično, je v trenutku zaživela. Kupci so to vozilo sprejeli odprtih rok, kar so kasneje pokazale tudi prodajne številke. V sedmih letih in pol, kolikor je tekla proizvodnja prvega Qashqai-ja, so pri Nissanu prodali kar 1.240.000 vozil.

Leta 2014 je na trg prišel novi Qashqai, kateri je v primerjavi s prvim, nekoliko daljši, nekoliko nižji in 40 kilogramov lažji. S tem vozilom so pri Nissanu pokazali, da še vedno znajo narediti sodobno vozilo, hkrati pa se ne bodo odpovedali kakovosti in udobju, katero ta japonski proizvajalec vozil nudi. Proizvodnja v Angliji je ponovno pokala po šivih, saj je tudi druga generacija vozil naredila veliki “bum” med kupci.

Pa je ta crossover resnično tako dober, kot pravijo številke?
Že pri ogledu zunanjosti vozila, lahko rečem: “Hudo!” Avto izgleda lep, sodoben, a hkrati resen terenec. Poseben poudarek na vozilu naredijo LED sprednji žarometi, 18-palčna aluminijasta platišča v črno srebrni barvi, omembe vredna pa je tudi panoramska streha, ki sega čez (skoraj) celotno dolžino vozila. Za dobro preglednost vozila pa poskrbijo razmeroma velika stranska okna.

Tudi notranjost vozila ni nič drugačna. Prvi pogled se zagotovo ustavi pri volanu in instrumentalni plošči. Slednja ima še dodatni 5″ TFT zaslon, kateri je lahko vozniku v veliko pomoč, saj lahko izbira med različnimi informacijami, kot so na primer poraba goriva, sistem za prepoznavanje prometnih znakov, radijska postaja in drugo. Z vsemi temi informacijami voznik enostavno upravlja le z eno tipko ob volanu. Vse ostale tipke služijo nastavitvi tempomata/omejevalnika hitrosti, radiu ali pa telefoniji.

Druga stvar, ki zagotovo pritegne pogled, je 12,7″ zaslon v armaturni plošči, imenovan Nissan Connect. Tam se nahaja radio, navigacija in telefonija, najpomembnejši pa je pogled na štiri kamere, katere vozniku skupaj s parkirnimi senzorji služijo kot pomoč pri parkiranju. Kamere se nahajajo v stranskih ogledalih, spredaj v maski in zadaj nad okvirčkom tablice, s ponazoritvijo črt na ekranu pa resnično olajšajo prav vsako parkiranje. So izredno natančen in zaupanja vreden pripomoček.

Poleg kamer, ima to vozilo še veliko omembe vrednih varnostnih sistemov, za katere kaj kmalu ugotovim, da so tam zato, da vozniku omogočijo kar se na varno in udobno vožnjo in ne (kot pri večini drugih znamk) samo zato da nadležno piskajo. Vsa zvočna opozorila so začuda zelo prijetna in blagih tonov, še vedno pa dovolj nazorna da voznika vedno opozorijo. Vozilo ima vseh 5 zvezdic za varnost, katere je prejel tudi zaradi naslednjih sistemov: sistem za prepoznavanje prometnih znakov, sistem za opozarjanje pred nenamerno menjavo voznih pasov in sistem za preprečevanje frontalnega naleta. V kolikor pa kupec izbere višji nivo opreme (Tekna), pridobi še sistem za opozarjanje pred vozili v mrtvem kotu, sistem za spremljanje voznikove pozornosti in inteligentni sistem za parkiranje.

Tudi ostale elemente v notranjosti brez problema pohvalim. Prostora v notranjosti je veliko, sedeži so zelo udobni, na račun stranske in ledvene opore pa se prilagodijo še tako zahtevnemu vozniku. Armaturna plošča je narejena zelo premišljeno, materiali so zelo kvalitetni, tudi odlagalnih mest je veliko.

SPECIFIKACIJE:

Dolžina: 4377mm

Širina: 1806mm

Višina: 1590mm

Prostornina motorja: 1598 ccm

Moč motorja: 96kW / 130 KM

Največji navor: 320Nm / 1750min-1

Menjalnik: 6- stopenjski ročni

Pogon: 4WD

Velikost serijskih koles: 215/55 R18

Teža vozila: 1550kg

Prostornina prtljažnika: 401l

Emisije CO2: 133g/km

Poraba goriva: 4,5l – 5,9l

Poraba goriva na testu: 4,5l-6,4l

Začetna cena: 18.900,00 EUR

Cena testnega vozila: 26.200,00 EUR

Kaj pa sama vožnja? V primerjavi s starimi modeli, kjer je bila vožnja nekoliko trša, je Qashqai pravo nasprotje. Vožnja je mehka in udobna, hkrati pa čvrsta in zelo zanesljiva. Volan je izredno komunikativen, voznika uboga do potankosti, izboljšani blažilci na podvozju pa poskrbijo da se Qashqai odlično pelje tudi po slabših cestah. Menim, da je tukaj Nissan naredil vrhunski rezultat, saj se lahko vožnja s Qashqai-jem brez problema primerja s kakšno limuzino. Le da se tukaj sedi nekoliko višje in da je vsa situacija še nekoliko bolj pregledna. Tudi motor je hvale vreden. Pod pokrovom se skriva že preverjeni 1.6 dci dizelski motor, ki ustvari 96kW in 130KM, razvila pa ga je sedaj združena naveza Renault-Nissan. Lahko rečem, da so združili le najboljše z obeh svetov, saj so s tem motorjem dosegli tri najpomembnejše stvari – kvaliteto, moč in majhno porabo goriva. Poraba goriva med bolj dinamično vožnjo in z vklopljenim 4-kolesnim pogonom ne bo presegla 7 litrov, kar je več odlično za tono in pol težak terenec. Pri Qashqai-ju je vsa moč speljana na sprednji par koles, za slaba dva tisočaka doplačila pa si lahko kupec omisli tudi 4-kolesni pogon. Ta je preklopljiv, kar pomeni, da se lahko večino časa vozimo na sprednji pogon, po potrebi pa s pritiskom na gumb, v igro vključimo še zadnji par koles.

In končna ocena? Vozilo je lepo, uporabno in zelo kakovostno, za piko na i pa ima se fenomenalne vozne lastnosti. Nissan, sedi pet!

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG