Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Nissan / Nissan Juke druge generacije bo bolj zelen in še bolj rumen
Nissan_Juke (6)

Nissan Juke druge generacije bo bolj zelen in še bolj rumen


Prihodnje leto prihaja prenovljena, druga generacija pionirskega mestnega SUVa, ki je vsem poznan kot Nissan Juke. Nove barve, motorji, podvozje bodo nadaljevali tradicijo.

Pred šestimi leti je luč sveta ugledal takrat novi Nissan Juke, ki je bil prvi v seriji križancev med velikim terenskim in malo manjšim mestnim vozilom. Trend mestnih SUVov se je od takrat zelo razširil, saj je v kratkem času vse več podjetji pričelo s proizvodnjo podobnih vozil, kot so Opel Mokka, Renault Captur, Kia Soul ter mnogo drugih. Prva generacija je bila prav posebno oblikovana, z ostrimi linijami luči a celostno bolj okroglo obliko. Več kot 100,000 primerkov tega vozila je svetovno prodanih vsako leto, zato je nova generacija v prav posebnem pričakovanju.

Nissan_Juke (10)

Ekskluzivne fotografije prikazujejo drugo generacijo, ki je še vedno zelo podobna prvi, kar lahko opazimo pri sprednjih lučeh, visoko postavljeni reži hladilnika in značilnim zadnjim lučem, ki se ostro nadaljujejo nad zadnji blatnik. Zelo lepo mu pristoji tudi barva, ki v črni kombinaciji ni zelo vpadljiva, prav tako pa ni dolgočasna. Zunanjost torej ostaja tradicionalna za razliko od opreme, skrite pod pokrovom in tlom vozila. Platforma bo popolnoma nova in bo kot prejšnja, izdelana v zavezništvu Renault-Nissan in nosila oznako CMF-B.

Nissan_Juke (1)

Nova platforma bo omogočila tudi prihod novih motorjev, med katerimi bo zdaj tudi najmanjši 3-cilindrski 1-litrski turbo motor s 76 konjskimi močmi, prav tako pa bo na voljo 1.5-litrski dizelski motor ki pa je vstavljen v že zdaj obstoječe modele. Najmočnejši 190 konjski 1.6-litrski turbo motor pa bo možen v najmočnejši različici vozila. Govorice se širijo, da bo na voljo tudi hibridna različica vozila, ki bo omogočila lažji doseg najnižjih možnih količin emisij, vendar uradnega potrdila še ni. Se že veselimo predstavitve v Pariškem avto salonu, ki bo konec septembra.

Vir: Autoexpress
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG