Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Nissan / Nissan bo oktobra predstavil električnega športnega terenca
AVTOBLOG-Nissan-Electric-SUV- (4)

Nissan bo oktobra predstavil električnega športnega terenca


Letos se bo modelni paleti znamke Nissan pridružil še športni terenec s povsem električnim pogonskim sklopom, ki si bo tehniko delil z nedavno predstavljenim Leafom, dimenzijsko pa bo nekoliko večji kot Qashqai.

Nissan bo na oktobrskem Tokyo avtosalonu ponosno predstavil novega športnega terenca s povsem električnim pogonskim sklopom.

Šef oblikovanja, Alfonso Albaisa je razkril, da bo novi električni športni terenec po dimenzijah malce večji kot Qashqai, sicer pa bo razvit na platformi modela Leaf zadnje generacije.

AVTOBLOG-Nissan-Electric-SUV- (5)

Po vsej verjetnosti bo imel novi električni športni terenec vgrajeno enako baterijo kot nedavno predstavljeni Leaf. Slednji ima namreč vgrajeno 40-kWh baterijo, ki zagotavlja 240 kilometrov dosega. Kljub temu, da je to nekoliko manj od konkurence kot je recimo Chevrolet Bolt, Tesla Model 3 in v prihodnosti tudi Tesla Model Y, bo športni terenec po vsej verjetnosti ubral enako filozofijo kot Leaf, na voljo bo namreč za nižjo ceno. 

Po spletu prav tako krožijo govorice, da Nissan za Leafa pripravlja 60-kWh baterijo, ki pa bo čez čas skoraj zagotovo na voljo tudi za novega električnega športnega terenca. S tako baterijo bi lahko oba modela dosegala več kot 320 kilometrov dosega.

Na spodnjih fotografijah si lahko ogledate koncept z imenom Terra iz katerega bodo dizajnerji, prav zagotovo nekaj smernic črpali prav iz tega koncepta.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG