Prikaži kategorije
Domov / Novice / Nikola Zero UTV bo prvi električni štiri-kolesnik
Nikola_Zero_UTV

Nikola Zero UTV bo prvi električni štiri-kolesnik


Prvo vozilo novega proizvajalca vozil Nikola Motor Company ne bo električni tovornjak, temveč štirikolesni UTV. S 500 konjskimi močmi bo prava mala pošast.

Nikola Motor Company je pred nekaj meseci predstavil popolnoma električno, brez-emisijsko tovorno vozilo, ki pa bo predstavljeno “šele” 1. decembra letos. Še pred tem, pa je včeraj podjetje uradno predstavilo Nikola Zero električno UTV vozilo, ki ima med 150 in 300 kilometri dosega z enim polnjenjem. Poganjajo ga štirje 400-voltni motorji vstavljeni vsak na enem kolesu, ki jih oskrbuje baterija z močjo 72-kWh. To je dovolj, da ta štiri-kolesnik proizvede 520 konjskih moči in požene potnike do 100km/h v treh sekundah. Občutek mora biti neverjeten saj vozilo ni opremljeno niti z vetrobranskim steklom.

Nikola_Zero_UTV (1)

Prostora ima za štiri zelo pogumne potnike, ki v manj kot sekundi občutijo popolno moč navora električnih motorjev. Ima štiri vse-terenske 32-palčne pnevmatike in 36 centimetrov prostora med tlemi in podvozjem. Bodoči lastniki bodo dobili dvoletno garancijo, svoj primerek pa lahko naročijo že danes s pologom v višini 750 dolarjev. Celotno vozilo pa bo na voljo že za 37.000 dolarjev, kar je 33.160 evrov.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG