Prikaži kategorije
Domov / Znamke / AUDI / Neverjetno hiter Audi RS3 Sportback razkrit
Audi RS 3 Sportback Image (10)

Neverjetno hiter Audi RS3 Sportback razkrit


Po tem ko je bil na Pariškem Avtomobilskem salonu razkrit RS3 v limuzinski izvedenki je sedaj čas tudi za karavansko izvedenko, ki bo uradno predstavljena v Ženevi. Audi RS3 Sportback prinaša prefinjen videz in neverjetne zmogljivosti. Združuje tako prepričljiv izgled kot napredni štirikolesni Quattro pogon z zmogljivim motorjem. Vse to ga pa naredi enega izmed najbolj zmogljivih športnih hatchbackov.

Audi RS3 Sportback sledi svetovni premieri limuzinske izvedenke RS3 na Pariškem avtomobilskem salonu, RS3 Sportback je sedaj še bolj izpopolnjen z pomembno nalogo, postati mora najboljši med visoko zmogljivimi hatchbacki. Z najzmogljivejšim pet valjnim agregatom na svetu, odlično vozno dinamiko in ostrim videzom bo navdušil vsakega voznika z veliko mero užitka.

”Audi RS3 Sportback našim kupcem ponuja privlačno izbiro v našem RS razredu vozil,” je povedal Stephan Winkelmann, CEO Audi Sport GmbH divizije. ”Od leta 2011 se je RS3 izkazal za izredno uspešnega na trgu, z novim pet valjnim agregatom pa bo kraljeval v samem vrhu svojega razreda.”

Agregat v novem RS3 je najmočnejši pet valjnik kadarkoli proizveden na svetu. S prostornino 2 in pol litra tako proizvede zavidljivih 400 konjskih moči, kar je 33 konjskih moči več kot pri prejšnji generaciji. Pohvali se lahko tudi z 480 njutnometrov navora, ki je na voljo že pri pičlih 1,700 in vse do 5,800 obratov na minuto. Agregat je tudi za 26 kilogramov lažji kot prej, zahvaljujoč pokrovu odmičnih gredi iz aluminija ter drugih lažjih materialov.

Audi RS 3 Sportback

Tako zmogljiv agregat novemu Audiju RS3 Sportback omogoča pospešek iz mesta do stotice v le 4,1 sekundah, medtem ko je najvišja hitrost omejena na 250 kilometrov na uro. Audi obljublja tudi možnost povečanja najvišje hitrosti na vratolomnih 280 kilometrov na uro, kar pomeni da gre za enega najhitrejših hatchbakov na voljo na trgu. Audijevi inženirji so se potrudili tudi pri porabi goriva, ki je sedaj še bolj ekonomična, saj po novem evropskem standardu(NEDC) povprečno porabi le 8,3 litra goriva na 100 prevoženih kilometrov z 189 gramov CO2 izpusta na en prevožen kilometer.

Audi Quattro napredni štirikolesni pogon z spremenljivo razporeditvijo moči
Zahvaljujoč S tronic 7-stopenjskem dvo-sklopčnim menjalnik in stalnem štirikolesnem quattro pogonom, ki na kolesa prenaša moč pet valjnika, je RS3 res vrhunski športnik z nezaznavnimi menjavanji prestav. Ima tudi elektronsko-hidravlično več-ploščno sklopko, ki v zavojih moč prenaša med osema za natančno vodljivost vozila. Tako omogoča hitrejša vožnja več prenosa navora na zadnjo os, posledično boljše vozne lastnosti v voinkih. Možnost prilagoditve sistema Quattro in prilagoditve trdote volana spadata pod serijsko opremo med voznimi profili Audi drive select. Med nastavitvami najdemo tudi možnost prilagoditve S tronic menjalnika, agregata, pozicijo nastavljivih izkupušnih loput in trdoto vzmetenja. Voznik lahko tako izbira med tremi voznimi profili, comfort, auto in dynamic. Vodljivost vozila je vhunska tudi zaradi stabilizacijskega sistema ESC sistema z možnostjo izbire na katero kolo se prenaša največ navora in sport voznim profilom za največ užitka.

Audi RS 3 Sportback Image (7)

Širša zadnja os in športno vmznetenje za boljšo vodljivost v zavojih
Audi RS3 Sportback je znižan za 25 milimetrov napram standardenm modelu in je združen z progresivnim volanom ter z nedovisno zadnjo osjo. To mu omogoča neprekosljivo vozno dinamiko in veliko stabilnosti. V primerjavi z standardnim Audijem A3 je sprednja os širša za 20 milimetrov, blatniki pa bolj izraziti.

Na vozilu bodo serijsko nameščena 19 palčno aluminijasta platišča z 235/35 širokimi gumami in zavorni diski premera 310 milimetrov. Na voljo bo tudi možnost dokupa kermičnega paketa zavor na sprednji osi, ki v zavojih omogočajo vrhunske zavorne sile za še bolj vznemirljivo vožnjo.

Audi RS 3 Sportback

Prepoznaven RS dizajn
Audi RS3 se ponaša z prepoznavnim dizajnom, ki že na daleč nakazuje svojo moč. Spredaj se bohota značilna Audijeva maska z velikimi odrtinami za zajem zraka. Sprednji odbijač je oblikovan tako, da deluje še širše, LED sprednji žarometi z značilninimi linijami pa so serijski, za doplačilo pa so na voljo matrični žarometi. Zadaj je nameščen strešni spojler, difuzor in ovalni zaključki izpušne cevi za poglede mimoidočih. Na večih mestih pa seveda najdemo tudi RS3 označbe modela.

Audi RS3 Sportback v Ara Blue barvnem odtenku izgleda naravnost čudovito. Zaenkrat informacij o cenah za naš trg še ni znanih, poraja pa se tudi vprašanje če sploh bo na voljo pri nas. O vseh novostih vas bomo obveščali, do takrat pa si prosimo oglejte galerijo novega Audi RS3 Sportback modela spodaj.

Vir: Audi AG
*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG