Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Jaguar / Naslednji Jaguar XJ bo avto, ki ga boste vzljubili na prvi pogled!
2019-jaguar-xj-01

Naslednji Jaguar XJ bo avto, ki ga boste vzljubili na prvi pogled!


Načrtovan za leto 2019 bo odličen nadomestek trenutno že zelo priljubljene serije XJ.

Naslednja generacija priljubljenega Jaguarja XJ je načrtovana za leto 2019. Kot je povedal vodja oblikovanja Ian Callum, bo zunanjost avtomobila osupljiva, medtem ko bo notranjost luksuzna. Tokrat je Jaguar Land Rover močno razmislil, kako predstaviti in izdelati novo serijo XJ, ki bo konkurirala v seriji, kjer je že kar nekaj časa vodilna Mercedesova serija S.

Jaguar_2016 (1)

Callum je tudi oznanil, da bi lahko nov model imel višjo strešno linijo za večjo prostornino prtljažnega prostora, ostale spremembe pa ostajajo bolj prefinjene. Odločitev, da XJ ostaja limuzina, je podprta z dejstvom, da je to še vedno najbolj priljubljena oblika prestižnega vozila.

Jaguar_2016 (2)

Poleg nove zunanjosti in sprememb v notranjosti vozila pa prihajajo tudi novi pogonski agregati. Hibridni pogon v kombinaciji bencinskega ali dizelskega V6 motorja z električnim motorjem bo znižal porabo in izboljšal učinkovitost in zmogljivost motorja. Opremljen bo tudi z najnovejšo tehnologijo avtonomne vožnje in raznovrstnimi programi za pomoč pri vožnji.

Jaguar_2016 (1)

Pričakovan čas prihoda na trg je pomlad 2019, medtem ko bo konceptna oblika predstavljena leta 2018 ob 50. obletnici prvega izdelanega modela XJ. Današnji model je prodajan v približno 20.000 primerkih letno, kar je v primerjavi z Mercedesovim S modelom le delček celote. Vendar pa se bo morda že kmalu spremenilo, saj, če bo resnično izgledal tako dobro kot na zgornji fotografiji in bil opremljen z vso najnaprednejšo tehnologijo, se bo prodajal kot za med.

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG