Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Honda / Naslednik Honde S2000 bo, a le če bo dovolj zanimanja!
AVTOBLOG-next-Honda-S2000 (3)

Naslednik Honde S2000 bo, a le če bo dovolj zanimanja!


Poročila okoli naslednika legendarne Honde S2000 obstajajo že vse od leta 2009, ko so jo prenehali izdelovati in izgleda, da proizvajalec avtomobilov ni povsem proti.

Na letošnjem avtomobilskem salonu v Tokiu, je vodja znamke Honda, Takahiro Hachigo za Autocar povedal, da so njihovi inženirji pripravljeni narediti novo Hondo S2000, vendar le, če bo za ta avtomobil dovolj veliko zanimanje javnosti. “Naleteli smo že na ogromno ljudi, ki bi radi videli naslednika S2000. Hondini razvojni inženirji so hitri pri razvoju športnih avtomobilov, če se pojavi zadostno povpraševanje. Po vsem svetu; na Japonskem, Severni Ameriki, Evropi in na Kitajskem, čedalje več ljudi izraža zanimanje za obuditev tega modela, vseeno pa zadeva še ni povsem zrela in čas še vedno ni pravi. Potrebujemo nekaj časa, da ugotovimo ali se splača na novo ‘odkriti’ Hondo S2000 ali ne. Če bodo naši prodajniki po preučitvi zadeve postali zelo navdušeni, potem je velika možnost, da se bo zadeva začela premikati.” je dejal Hachigo.

Če se honda odloči obuditi model S2000, bi ta sledil seriji novih zmogljivih avtomobilov, ki jih je Honda lansirala v preteklih nekaj letih, ta seznam pa vključuje S660 model, ki je na voljo le na Japonskem, Civic Type R in Hondo NSX. Prejšnje informacije so namigovale, da bi naslednik Honde S2000 konkuriral Mazdi MX-5. Poganjal bi ga lahko novi 1.5 litrski štirivaljnik, za močnejšo in brutalnejšo različico, pa bi lahko uporabili tudi 2.0 litrski pogonski agregat iz nove Honde Civic Type R, ki proizvaja krepko preko 300 konjskih moči.

Kakorkoli že, mi izražamo zanimanje, tako da Honda le hitro k delu!

AVTOBLOG-next-Honda-S2000 (8)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG