Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Volvo / Naprodaj športna R-Design različica novega Volva XC90
Volvo XC90 R-Design

Naprodaj športna R-Design različica novega Volva XC90


Novi Volvo XC90, ki velja za enega izmed najbolj tehnološko dovršenih novih terencev, je dobil še lepšo, športnejšo podobo z vizualnim paketom R-Design. Sedaj gresta vizualna popolnost in pametna tehnologija z roko v roki in nudita dih jemajoč izdelek.

Volvo je uradno začel s prodajo R-Design različice druge generacije svojega SUVa XC90. R-Design bo velikemu predstavniku ponudil bolj športen izgled in občutek na cesti kot obstoječi standardni model. Zunanjost se bo od običajnega modela razlikovala po 20-palčnih aluminijastih platiščih, srebrnih zunanjih ogledalih, svetleče črni sprednji maski in zatemnjenih zadnjih oknih. Izrazitejša in ostrejših linij je sprednja maska s spojlerjem, na zadku pa sta nameščena dva velika izpušna zaključka.

Notranjost bo opremljena z usnjenimi, električno nastavljivimi športnimi sedeži, 12,3-palčnim infotainment zaslonom in v usnje s šivi odet volan. Na njegovo športnost bodo opominjale tudi športne stopalke, črne stropne obloge in olepšana notranja osvetljava avtomobila. Prav za ta novi model je bil izdelan ekskluziven R-Design, v usnje oblečen ključ avtomobila.

volvo-xc90-r-design-04

Slednje vključuje najboljši paket opreme Momentum, ki vključuje satelitsko navigacijo, dvoconsko klimatsko napravo ter LED sprednja in zadnja svetila. Standardna varnostna oprema ponuja City Safety samodejno zasilno zaviranje in opozorilo vozniku ob nekontroliranem menjavanju voznega pasu.

Novi športni SUV je opremljen s sistemom za izbiro načina vožnje in prilagajanja krmilnega sistema, ki omogoča spreminjanje med različnimi nastavitvami za odzivnost stopalke za plin, menjalnika, trdoto volana in dodatnega zračnega vzmetenja.

Različica R-Design bo umeščena med bolje opremljene XC90 in bo zasedala mesto med paketoma opreme Momentum in Inscripion. Na voljo bo z 225 konjskim D5 dizelskim in 320 konjskim T6 bencinskim motorjem, v ponudbi pa je tudi najmočnejši T8 dvomotorni bencinsko-električni hibrid, ki proizvede 416 konjskih moči.

The all-new Volvo XC90 R-Design

Sicer pa je bil novi Volvo XC90 na varnostnem testu Euro NCAP ocenjen s petimi zvezdicami, kar je najvišja ocena neodvisnega evropskega programa, ki preizkuša varnost novih avtomobilov. S svojo standardno City Safety tehnologijo je postal prvi avtomobil, ki je v kategoriji avtonomnega ustavljanja v sili prejel vse možne točke. Poleg tega je dobil sto odstotkov točk tudi v kategoriji asistenčnih varnostnih sistemov. Zato mu je Volvo nadel nadimek “najvarnejši avtomobil na svetu“.

Fotografije športne različice novega Volvo SUV-a si oglejte v spodnji galeriji.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG