Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Lamborghini / Najmočnejši Lamborghini vseh časov se je predstavil v Italiji
Lamborghini_Centenario (4)

Najmočnejši Lamborghini vseh časov se je predstavil v Italiji


Prvič predstavljen medijem na stezi tehničnega centra Nardo, je nov Lamborghini Centenario pokazal svojo neverjetno moč in vzbudil željo po žal že razprodanem najmočnejšem Lamborghiniju vseh časov.

Centenario se bo vsekakor vpisal v zgodovino podjetja Lamborghini. Le 40 primerkov je bilo izdelanih in zelo hitro so bili tudi že prodani. Vozilo označuje 100 letno obletnico rojstva ustanovitelja podjetja, Ferruccio Lamborghinija in verjamem, da bi bil legendarni mehanik, izdelovalec in podjetnik več kot navdušen nad statusom podjetja v današnjem času, kot tudi s to izjemno serijo vozil. Kot je značilno za Italijansko norost, so v slavnostno vozilo vstavili najmočnejši motor, kar jih je Lamborghini kadarkoli izdelal. Gre za naravno aspiriran V12 motor, ki pospeši tega bikca do 100km/h v le 2.8 sekundah in mu omogoča končno hitrost 350km/h.

Lamborghini_Centenario (5)

Kar 759 konjskih moči je uspelo podjetju razviti iz 6,5 litrskega motorja, ki bi ne le nezavestnega vrnil k zavestnim, temveč bi tudi oživel ne več živega. Prava pošast. Ne le mehansko, temveč tudi aerodinamično in oblikovno so vozilo pripravili za maksimalni udarec dirkalnim konkurentom. Opaziti je tudi dejstvo, da je osnovan na Aventadorju in se opazi dolžina in velikost, vendar je zelo iznajdljivo prikrita, zato izgleda nič večji od manjšega Huracana.

Pred kratkim je bil Centenario še koncept, vendar pa so pred kratkim omogočili dostop novinarjem, ki so posneli tudi spodnji video prispevek:

 

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG