Prikaži kategorije
Domov / Znamke / Ford / Najboljši avtomobili za voznike začetnike
beginners-cars-13

Najboljši avtomobili za voznike začetnike


Prestal si vozniški izpit, prihranil dovolj denarja za nov ali rabljen avtomobil, vendar se nikakor ne moreš odločiti, kateri avtomobil bi bil zate, voznika začetnika, najbolj primeren?

Na spletni strani 4wheelmuscle vam ponujajo pomoč pri izbiri najbolj primernega avtomobila za začetek vaših vozniških izkušenj. Ko ste voznik začetnik in če pred začetkom voženj niste imeli izkušenj, vsekakor pridejo v poštev naslednji kriteriji ob nakupu vašega prvega avtomobila:

1. Kupite majhen avtomobil
Nakup majhnega avtomobila je zelo praktična in pametna odločitev, saj se boste kot mladi voznik veliko lažje naučili, kako avtomobil deluje, se obnaša na cesti, hkrati pa ga boste tudi lažje upravljali.

2. Kupite rabljen avtomobil
Če boste kupili rabljen avtomobil, ga boste pozneje lahko prodali z manjšo izgubo in včasih celo profitirali, hkrati pa se ne boste toliko obremenjevali, če rabljen avtomobil kam “naslonite” ali ga opraskate, saj bo popravilo načeloma cenejše kot pri novih avtomobilih.

3. Kupite avtomobil z manjšim motorjem
Kupite avtomobil z manjšim motorjem, ki ne presega prostornine 1,9 litra in ima največjo moč do 120 konjskih moči, saj bo avtomobil tako veliko lažje voziti in bo na cesti bolj obvladljiv.

4. Kupite avtomobil z dizelskim motorjem
Nakup dizelskega agregata je veliko boljši iz vidika varčnosti, saj boste ob umirjeni vožnji prihranili precej goriva, hkrati pa je dizel na slovenskem trgu cenejši od bencina. Seveda pa je varčnost odvisna tudi od vašega načina vožnje.

Predlagajo tudi pet avtomobilov, ki jih za mlade voznike najbolj priporočajo:

1. Volkswagen Golf
Golf je zelo praktičen avtomobil. Priporočljiv primerek  je opremljen z 1,9-litrskim motorjem, ki premore 90 konjskih moči. Na voljo je z dizelskim motorjem in je zaradi svoje kompaktnosti primeren kot mestni avtomobil. Kaj več bi si lahko želeli? Cena rabljenega Golfa IV se v Sloveniji prične pri 1200 € in se vzpenja do 3800 €, ko je na voljo že novejši model.

2. Opel Corsa
Corsa je odličen avtomobil za začetek nabiranja vozniških izkušenj, saj je manjši kot Golf. Na voljo je v 3 in 5 vratni različici, odvisno od vaših potreb. Velikost motorja je v razponu med 1,1 in 1,9 litra in premore okrog 70 konjskih moči. Zaradi majhnega motorja lahko dosežete izredno nizko porabo, nakupna cena pa je prav tako relativno nizka in se prične pri 1000 €.

3. Hyundai Getz
Getz je prav tako super začetniški avtomobil, hkrati pa je lahko tudi uporabno družinsko prevozno sredstvo. Kot Corsa, je tudi Getz na voljo s 3 oz. 5 vrati in je rabljen dostopen že od 1000 € naprej, kar je za 1,3-litrski, 86 konjski motor dokaj ugodna cena.

4. Ford Fiesta
Slednji bi lahko bil najbolj primeren avtomobil za vas. Za tiste manj izkušene je na voljo 1,0-litrski motor, ki razvije 120 konjskih moči, na voljo pa je tudi 1,6 litrski motor, ki se pohvali s 180 konjskimi močmi. A kot najboljši je tudi najdražji; za novega boste odšteli od 11.000 € dalje, za rabljenega pa od slabih 6000 € naprej.

5. Volkswagen Polo
Zadnji, a daleč od slabega, je mali brat večjega Golfa, ki je s svojim 1,0 litrov velikim motorjem in 70 konjskimi močmi na voljo že od 400 € naprej. Ker je zelo praktičen, ga na 4wheelmuscle toplo priporočajo.

Pred nakupom avtomobila pa se vsekakor dodobra pozanimajte o izpravnosti avtomobila, saj morate poleg cene gledati tudi na vašo varnost, ki je pri starejših avtomobilih in nizki ceni velikokrat lahko zelo vprašljiva.

Avtoblog Slovenija vam želi pameten nakup vozila in veliko varno prevoženih kilometrov!

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG