Prikaži kategorije
Domov / Znamke / BMW / Najbolj vznemirljivi avtomobili, ki bodo predstavljeni v Detroitu!
detroit-januar-2016-lexus-lf-lc-03

Najbolj vznemirljivi avtomobili, ki bodo predstavljeni v Detroitu!


Avtosejem v Detroitu trenutno ni v svojem najboljšem obdobju, na cedilu pa so jih pustili tudi mnogi proizvajalci avtomobilov. A vendar bo predstavljenih kar nekaj zanimivih novih vozil, ki bodo tam na ogled še ta mesec.

Predstavljamo vam le devet bolj vznemirljivih avtomobilov, ki bodo med 11. in 24. januarjem dodobra zaznamovali detroitski avtosejem – od prestižne Volvove limuzine, bavarskega zelo težko pričakovanega M malčka, pa do novega športnega turbo Porscha 911.

BMW M2

Tako imenovani baby M je eden najbolj težko pričakovanih modelov bavarskega oddelka M in modelov v letu 2016 nasploh. Mišičasta nadgradnja že tako osupljivega M235i napoveduje uvrstitev med najboljše avtomobile letošnjega leta. Najmanjši iz M divizije je namreč daleč od najmanjšega motorja; 3,0 litre velik vrstni šestvaljnik pod pokrovom motorja proizvede osupljivih 370 konjskih moči.

V Nemčiji bo s ceno od 56.700 € naprej ob prihodu na trg močna konkurenca Audijevemu RS3 in Mercedes-AMG A45 ter CLA45.

Fisker “The Force 1″

Glede na ime, ki v prevodu pomeni sila oz. moč, od podjetja Fisker vsekakor pričakujemo ogromno le-te.

Lastnik podjetja, Henrik Fisker, namreč namiguje, da bo njegovo, številčno zelo omejeno novo vozilo, opremljeno z najmočnejšim atmosferskim motorjem na planetu. Žal pa smo zaenkrat imeli priložnost videti le skice skrivnostneža.

Infiniti Q60

Serijski avtomobil bo prišel v prodajo pozneje letos in bo osnovan na konceptu, ki je bil razkrit pred dobrim letom. Prototipi, ki so se pojavljali na cestah, so bili močno zakamuflirani, zato podrobnejših informacij in fotografij vozila še ni na voljo.

Lexus LF-LC

Govori se, da je ta čudovita, strahospoštovanja vredna pošast, pripravljena na vstop v prodajne salone sredi letošnjega leta. Porsche se lahko s svojim novim modelom 911 Turbo še kako zboji za obstanek. Konkurent je namreč lep, močan in prepričljiv …

Mercedes-AMG S65 Cabriolet

S ceno okrog 275.000 € Mercedes S65 s platneno streho vsekakor ne bo poceni, je pa kabriolet z zvezdo na nosu osupljivo čudovit. Prestižni “brezstrešnik” iz 6,0-litrskega dvanajstvaljnika skozi štiri izpušne cevi zaigra rohnečo AMG simfonijo, ki ji “dirigira” 630 konjev. Pri pospeševanju pa slednjim pomaga tudi zavidljivih 1000 Nm navora.

Mercedes-Benz razred E

Razred E bo z novo generacijo modela, s katero nas je “podražil” pred nekaj dnevi, prejel prefinjeno novo notranjost, ki bo opremljena z dvema razpotegnjenima digitalnima zaslonoma, ki sta bila videna že v razredu S. Poleg zaslonov bo uporabil tudi veliko druge napredne tehnologije iz svojega večjega, prestižnejšega brata.

Mercedes-Benz SLC

Nedavno predstavljeni, iz SLK v SLC preimenovani roadster, bo z novim imenom in izgledom prejel tudi nove motorje v razponu od 156 do 367 konjskih moči v najmočnejši AMG izvedenki SLC43.

Porsche 911 Turbo in Turbo S

Nekoliko smešno se zdi, da bosta 911 Turbo in Turbo S šele sedaj predstavljena na avto salonu, hkrati pa sta na določenih trgih že na voljo za nakup.

Spremembe so opazne na vseh področjih, tako na vizualnih kot aerodinamičnih. Največja novost in sprememba pa je novi twin-turbo 3,8-litrski vrstni šestvaljnik, ki se lahko sedaj pohvali s 580 konjskimi močmi.

Volvo S90

Uspešna podjetja, kot so Audi, BMW, Jaguar in Mercedes, so trenutno lahko precej nejevoljna. Švedski Volvo je namreč pripravil prestižnega tekmeca, ki se bo podal v boj za kupce proti modelom A6, seriji 5, XF in razredu E. Z napredno tehnologijo, čudovito notranjostjo in opcijo priključnega hibrida se lahko S90 uvrsti zelo visoko na prodajnih lestvicah.

Nekateri že povsem razkriti in v prodaji, drugi še pod kamuflažnimi vzorci. Čez nekaj dni bodo prav vsi omenjeni dočakali uradno predstavitev.

*******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************


AVTO AVTOblog Avtomobilizem AVTO novice AVTO novosti AVTO koncepti AVTO primerjave AVTO video AVTO nasveti AVTO servis Avtomobil AUTOBLOG